La Vanguardia (Català-1ª edició)

Yangel Herrera marca el gol d’un triomf molt treballat contra la Reial Continua l’idil·li a Cornellà

-

El mateix davanter argentí va reclamar un penal perquè Alaba l’havia tocat amb la puntera i li va impedir de córrer. Ni Sánchez Martínez ni De Burgos Bengoetxea des de la Sala VOR hi van voler intervenir.

Atabalat i eixut de joc, el Madrid va trobar l’empat passada la mitja hora amb una mica de fortuna. Militão es va llançar a l’atac i va xutar a porteria des de molt lluny. Bono no va estar gaire murri i no va atrapar la pilota, que va repel·lir el pal. Benzema va caçar el rebuig com un nou de raça, una cosa impensable en ell, però ja ha fet onze gols aquesta Lliga.

El Madrid encara s’hauria pogut retirar amb avantatge al descans, perquè Asensio va tenir el 2-1 a les botes, però la seva puntada va sortir un pèl alta quan el Bernabeu ja no donava crèdit que el seu equip s’hagués pogut posar al davant amb tan poca cosa.

La segona part va començar sense canvi de jugadors i amb la mateixa tònica. El Sevilla manava en el joc, per bé que ara el seu domini no es traduïa en ocasions. El Madrid es mantenia amagat, sense gairebé atrevir-se a construir contracops. El públic s’impacienta­va i el joc era brusc, farcit de faltes i interrupci­ons.

Passat l’equador del segon temps el Madrid va espavilar una mica, a mesura que el Sevilla abaixava el ritme. Acuña va perdre una pilota que va provocar la primera contra del Madrid, que va tancar amb un mal xut Vinícius quan Benzema estava en bona posició.

A partir d’allà els blancs van tocar a sometent. Se’n va anar Rakitic, molt cansat, per Delaney i Ancelotti va introduir joventut i frescor amb Camavinga i Valverde per Asensio i Modric.

Els darrers deu minuts se li van fer llargs, al Sevilla, que es va tancar a la seva àrea amb tots els jugadors per defensar el punt de l’empat. Quan defenses així tan enrere, al Bernabeu, davant el Madrid, assumeixes un gran risc. El Sevilla ho va pagar molt car. Al 86, Vinícius, força apagat tota la nit, se’n va anar de diversos rivals i va marcar amb un gran xut.

Delaney va tenir l’empat a l’afegit amb una rematada a boca de canó, però Courtois va evitar el gol i el Madrid va assegurar els tres punts. x voltants de Raúl de Tomás eren un regal per a la sòlida defensa visitant, molt atenta a la recepcions d’esquena dels davanters. Tot i això, aquest domini basc només es va traduir en un xut de Le Normand que va aconseguir rebutjar Diego López contra el pal.

A poc a poc, sense grans ostentacio­ns, els blanc-i-blaus es van acostar a la porteria de Remiro, inèdit fins que Puado en el minut 33 el va despertar. En un servei de banda, el perico del planter va extreure un tret dins de l’àrea que va fer lluir el porter amb una parada salvadora. Crescut, el 9 va firmar la millor jugada tot just uns minuts després, quan es va desfer de la intensa pressió de Zubimendi i després d’un gran eslàlom va enviar l’esfèrica al pal.

La Real va tornar estrènyer després de la represa. Primer Portu, arribant per sorpresa al segon pal, i després Sørloth, que va enviar la pilota fora a un metre de la línia de gol, van estar a prop d’inaugurar el marcador. Va ser l’última del noruec, que a l’hora de joc va ser substituït per Isak, suplent a Cornellà per problemes al turmell esquerre. El suec va donar més mordent a un equip txuri-urdin molt superior en la segona part. Januzaj va topar de nou amb la fusta en un centre des de la dreta que es va enverinar i en el minut 65 va arribar la jugada de la polèmica. En un atac de la Real la pilota va tocar a Mateu Lahoz, que primer va deixar continuar veient que la possessió seguia en mans dels visitants. La jugada va acabar en gol gràcies a una gran assistènci­a de Januzaj i una millor definició d’Isak, però el valencià va anul·lar el gol rectifican­t la seva decisió anterior. La norma obliga a parar el partit si toca en l’àrbitre i altera el joc. Les protestes van ser en va.

La gerra d’aigua freda no va alterar en excés el pla dels bascos, que van continuar atacant. Tot i això, van veure com el destí els va jugar una mala passada. En una pilota llarga, De Tomás, que va acabar tocat per un cop al turmell, va galopar pel costat esquerre de l’atac, on va deixar anar un tret que va rebutjar Remiro. La pilota, sense amo en la frontal de l’àrea, la va enviar a la xarxa Herrera amb un xut que va tocar abans a Diego Rico. Amb la Real bolcada a la recerca de l’empat, l’Espanyol va poder sentenciar, però Wu Lei, acabat d’ingressar, va ser imprecís als últims metres. La Real, amb menys gas per l’esforç europeu entre setmana, ho va intentar sense fortuna fins al final amb més cor que futbol. Cabrera va salvar sota pals l’última ocasió d’Isak en l’afegit. Cornellà-el Prat, on els locals han aconseguit 17 dels seus 20 punts, continua sent un fortí. x

El Sevilla va reclamar un penal d’Alaba a Lucas Ocampos que ni Sánchez Martínez ni el VAR van concedir

Un golàs de Vinícius i una aturada de Courtois a l’afegit van salvar els tres punts per al Madrid

A diferència del derbi Els blanc-i-blaus van patir, però aquest cop van estar encertats de cara a porteria

La controvèrs­ia L’àrbitre va deixar continuar la jugada i després va anul·lar un gol d’Isak al 65