La Vanguardia (Català-1ª edició)

Créixer des de la victòria

A Xavi Hernández li surten més els comptes que les formes. No ha perdut i depèn de si mateix a la Champions, però el joc encara no demostra continuïta­t

-

Després de tres matxs a la banqueta del Barcelona, Xavi Hernández encara busca un partit rodó. De moment, li surten més els comptes que les formes al tècnic terrassenc, que, tot i això, pot continuar amb el seu discurs optimista. L’entrenador del Barça és l’esperança i la il·lusió personific­ada des que va arribar de Qatar però, per si algú ho dubtava, la seva feina no podia ser arribar i moldre.

El joc no és per llançar coets tot i que al nou tècnic se li aplaudeix l’èmfasi a recuperar l’estil. Això sí, els bons minuts no tenen continuïta­t. Al derbi es va veure una primera part interessan­t i dominadora, contra el Benfica el perill més gran va arribar en l’última mitja hora coincidint amb l’entrada de Dembélé mentre que a Vila-real l’efervescèn­cia es va acabar al cap de vint minuts.

Xavi tindrà ara una setmana neta per treballar els mecanismes amb els seus futboliste­s. El Betis, que ha guanyat quatre dels set partits disputats com a visitant al campionat, examinarà la millora blaugrana dissabte al Camp Nou.

Una altra cosa que ja sabia és que la plantilla té mancances estructura­ls. En els extrems s’ha normalitza­t la presència en l’onze de xavals que no han jugat ni 10 partits amb el filial, com Gavi, Ilias o Abde. Pel lateral dret ja han passat Mingueza, Sergi Roberto, Dest, Araújo i Eric Garcia, i, en espera d’Alves, ningú no ha convençut. A la punta de l’atac,

Memphis suma 1.695 minuts perquè no té cap competènci­a, mentre Luuk de Jong no ha jugat amb el nou entrenador.

Tota aquesta irregulari­tat i alts i baixos tan marcats dins d’un partit provoquen que els matxs arribin totalment oberts a la recta final, on pot passar qualsevol cosa i Araújo sembla cada cop més necessari en defensa. Tot i que de moment les jugades clau estan caient a favor dels blaugrana. Al derbi, la rematada de cap de Dimata va poder ser l’empat i va anar fora al minut 84. Davant el Benfica, amb el temps complert, Seferovic va fallar a porta buida després de regatejar Ter Stegen. El gol hauria fet que el Barça ja no depengués de si mateix per obtenir el bitllet a vuitens. A l’estadi de la Ceràmica, quan pitjor ho passava el Barcelona i l’1-1 ja semblava un premi generós, una passada llarga de Ter Stegen la va aprofitar Memphis, després d’haver fallat diversos gols, per fer l’1-2.

El tècnic no va dubtar a reconèixer públicamen­t que el Vilareal no va merèixer perdre dissabte. Però el cert és que la victòria li dona marge per continuar implantant les seves idees. Per primer cop Xavi va aconseguir que el Barcelona guanyés dos

Els blaugrana no aconseguie­n guanyar dos partits seguits a la Lliga des de l’abril

partits seguits a la Lliga. De fet, això no passava des del mes d’abril. Han hagut de passar 20 jornades perquè els blaugrana sumessin un sis de sis, cosa que és bàsica si es vol escalar posicions a la classifica­ció.

Al seu dia Guardiola es va posar més purista després de perdre a la primera jornada a Sòria contra el Numància (a la jornada següent va fer pujar Busquets i Pedro) i Luis Enrique va treure el millor del trident després d’una important crisi desencaden­ada per una derrota a Anoeta. Xavi pot continuar creixent amb el bon rotllo de la victòria. x

?? EP ?? Araújo, Frenkie de Jong i Busquets corrent feliços en la celebració del 0-1 del neerlandès
EP Araújo, Frenkie de Jong i Busquets corrent feliços en la celebració del 0-1 del neerlandès