La Vanguardia (Català-1ª edició)

Criptobàsq­uet

- Francesc Peirón

L’NBA ha trobat algunes certeses des que va començar aquesta temporada. El Madison Square Garden de Nova York és el pavelló de bàsquet que més suport dona al seu equip. Els Knicks tenen una afició més que entregada, amb el cineasta Spike Lee en primera fila, malgrat que la franquícia acumula una llarga travessia pel desert.

La felicitat que es respira al llegendari pavelló de Manhattan contrasta amb la cara d’enfadat que sempre fa Tom Thibodeau, l’entrenador local.

Una altra cosa que queda clara: els Warriors, que ho van guanyar tot i van entrar en crisi, tornen a ser el conjunt que fa el joc més brillant i innovador. No han fitxat cap superestre­lla després d’haver perdut Kevin Durant. Steve Kerr ha tingut paciència i ha donat marge de creixement a uns quants joves, que comencen a donar fruits. Són els líders absoluts del campionat. Bona part de l’èxit rau en Stephen Curry, que fa màgia fins i tot quan no ho pretén. S’ha convertit en el millor jugador de la millor lliga del món.

Falta molta campanya i cal veure si s’emportaran el títol. Però el xou està garantit. I la perspectiv­a fa bona pinta, amb l’esperat retorn de Klay Thompson després de dues temporades lesionat. Thompson és un dels grans tiradors, un 50% dels Splash brothers –anomenats com a germans per clavar tirs de tres, “esquitxant”–, que van formar ell i el seu amic Curry.

“Els mortals van néixer per al patiment i l’alegria, i es pot dir que els més excel·lents reben alegria per mitjà del patiment”, va deixar dit un geni com Beethoven.

Així s’han reconstruï­t els Warriors, mentre que els Lakers de Los Angeles segueixen la ruta oposada. S’han desprès de joves prometedor­s (Julius Randell, Kyle Kuzma o Lonzo Ball) per recórrer al talonari. Però els dòlars no sempre garanteixe­n l’èxit. La mítica formació de Los Angeles ha triat l’opció de recopilar una sèrie de jugadors en l’ocàs de la seva carrera, uns quants cromos que estan perdent el color, encara que es diguin LeBron James. Els analistes asseguren que aquesta col·lecció de gairebé jubilats pot fer un bon paper als playoffs, quan es juga a cara o creu. El problema per a ells és classifica­r-s’hi.

El seu pavelló deixarà de dir-se Staples i serà batejat com a Crypto.com Arena el dia de Nadal. És curiós que un equip que practica un bàsquet obsolet tingui una llar que s’identifica amb la modernitat monetària.

Potser la seva solució serà participar en la lliga virtual del metavers. x

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain