La Vanguardia (Català-1ª edició)

Ian Nepómniasx­i Sense novetat en el front de les 64 caselles

Terceres taules entre Magnus Carlsen i

- XAVIER G. LUQUE

La tercera partida del matx per la corona mundial d’escacs, que es disputa a Dubai, va finalitzar amb el mateix resultat que les dues anteriors, en taules. El noruec Magnus Carlsen i el rus Ian Nepómniasx­i van pactar aquesta vegada molt aviat, en vista de l’absoluta igualtat que presentava el tauler després de 41 moviments i una mica menys de tres hores de lluita sense sobresalts. El xoc, previst a 14 partides, es pren un descans avui i prosseguir­à demà dimarts, amb Carlsen al comandamen­t de les peces blanques.

En el desenvolup­ament d’aquesta tercera partida Nepómniasx­i, amb les blanques, va repetir una obertura espanyola, com en la primera, però el rus no va repetir 8.h3, sinó que va preferir l’altra manera d’evitar el gambit Marshall, 8.a4 alfil b7; 9.d3 d6... “Aquest nou rumb podria haverli reportat algun avantatge, però amb el seu moviment 21.h3 va permetre a Carlsen igualar progressiv­ament la partida”, segons analitza el portal ajedrez21.com, del gran mestre Miguel Illescas.

La variant anti Marshall introduïda per Nepo es va acabar mostrant insuficien­t per obtenir avantatge i finalment els dos contendent­s van entrar en una fase final insulsa per acabar donant per bones les terceres taules. L’empat es va produir en la jugada 41, després del primer control de temps i després d’una liquidació general que va conduir a un final d’alfils igualat.

A Magnus Carlsen no li preocupen les taules, segons va comentar el nòrdic després de la partida: “Amb cada empat et sents una mica més tens però hem fet tres partides i, personalme­nt, com que he tingut negres en dues, estic prou satisfet. Queda molt per davant i, com es va poder veure dissabte, fàcilment va poder haver estat un resultat decisiu”.

El Campionat Mundial d’Escacs 2021 està programat a un total de 14 partides, amb final el 16 de desembre. En cas d’empat final es resoldria amb una sèrie de partides ràpides. Es tracta de la quarta defensa de títol de Carlsen, després de les del 2014 (davant Anand), el 2016 (Kariakin) i 2018 (Caruana).

Nepo, que va obtenir el dret a desafiar Carlsen guanyant aquest any el Torneig de Candidats a Ekaterimbu­rg (Rússia), té un balanç favorable contra Carlsen a les seves partides d’escacs clàssiques: 4 victòries, una derrota i 8 taules. ●

La Premier es comprimeix després que el Chelsea no pogués guanyar el United a Londres (1-1) i el City s’acosti a només un punt del lideratge. L’equip de Guardiola, en ratxa, va guanyar 2-1 el West Ham i va pressionar els blues, que van veure com Sancho marcava primer. Jorginho, de penal, va empatar i va salvar el primer lloc dels de Tuchel. / Redacció

El matx per la corona mundial d’escacs es pren un primer descans i prosseguir­à demà

 ?? GIUSEPPE CACACE / AFP ?? Ian Nepómniasx­i, a l’esquerra de la imatge, va jugar amb les blanques la tercera partida
GIUSEPPE CACACE / AFP Ian Nepómniasx­i, a l’esquerra de la imatge, va jugar amb les blanques la tercera partida
 ?? PETER POWELL / REUTERS ?? El City va guanyar sota la neu
PETER POWELL / REUTERS El City va guanyar sota la neu

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain