La Vanguardia (Català-1ª edició)

Les mesures clau en la nova legislatur­a

-

Sa ar mín m La pujada serà escalonada, però el socialdemò­crata Scholz podria accelerar els temps. El salari mínim pujarà a 12 euros l’hora, quan ara és de 9,60 euros. S’estima que el canvi afectarà deu milions de treballado­rs.

Ha a Per intentar pal·liar l’escassetat de pisos i cases, es crea el nou Ministeri de Construcci­ó i Habitatge, que dirigirà un socialdemò­crata. El pla és construir 400.000 pisos a l’any, dels quals 100.000 seran públics.

!"ar #n $a" % L’abandoname­nt del carbó s’avança vuit anys sobre l’inicialmen­t previst; es farà el 2030 en comptes del 2038. És una exigència dels verds, que pilotaran el procés des del nou ‘superminis­teri’ d’Economia i Clima.

R n#&a ! El paquet de protecció del clima preveu tambéper al 2030 que un 80% de l’electricit­at procedeixi d’energies renovables. El pla és fomentar la instal·lació de panells solars als edificis nous, i crear més parcs eòlics.

a $a" % El futur Govern aspira a oferir internet ràpid a tot el país, un repte enorme, ja que hi ha encara poc cablatge de fibra òptica, sobretot en zones rurals. Alemanya tambéporta retard en tecnologia mòbil 5G, cosa que alenteix petites i mitjanes empreses a determinad­es regions.

E'("a" % Els tres partits consideren que la transforma­ció digital ha d’entrar a les escoles, on falta amb escreix, ja que l’educació és una inversió clau per al futur. S’ha d’“assegurar la participac­ió i mobilitat social per mitjà d’una educació inclusiva”, afirmen.

P r!#na !an ar Scholz va anunciar que l’erari públic dedicarà mil milions d’euros a bonificaci­ó per a personal d’infermeria i auxiliars de clínica pel seu esforç en la pandèmia del coronaviru­s.

)(r#"r*" a La coalició vol començar a reformar les estructure­s de l’administra­ció via digitalitz­ació, sobretot per agilitar tràmits d’aprovació de projectes i empreses.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain