La Vanguardia (Català-1ª edició)

Isidre Fainé i l’Aitpa, premiats per Foment

El Rei presideix la gala del 250è aniversari de la patronal

-

El president de la Fundació Bancària la Caixa, Isidre Fainé, i l’Associació Industrial Tèxtil del Procés Cotoner (Aitpa) rebran aquest dilluns les Medalles Commemorat­ives del 250è aniversari de Foment del Treball Nacional, la patronal més antiga d’Europa, fundada el 1771.

La cerimònia de lliurament tindrà lloc en un acte presidit pel Rei Felip VI al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) en què també es lliuraran els XIV premis Carles Ferrer Salat. Està previst que entre les autoritats que acompanyin el Cap de l’Estat hi hagi el President de la Generalita­t de Catalunya, Pere Aragonès, la ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, el ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; així com el president d’Aragó, Javier Lambán, el president de la Comunitat Valenciana, Ximo Puig, i la presidenta balear, Francina Armengol.

En aquesta edició especial, Foment distingeix l’àmplia trajectòri­a del president de la Fundació Bancària la Caixa i President del Consell d’Administra­ció de Criteria Caixa, Isidre Fainé, i de l’Aitpa, entitat que simbolitza els orígens de Foment.

L’edició d’aquest any ha comptat amb el suport de Boehringer Ingelheim, CaixaBank, Endesa, Repsol, PwC i Telefónica. A més, en els actes del 250è aniversari col·laboren Glovo,

Grant Thornton i Naturgy, juntament amb l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona.

Amb les medalles commemorat­ives, també es farà lliurament dels XIV premis Carles Ferrer Salat que en les sis categories han recaigut en el Grup Sorigué, premi al Compromís social per la seva vocació per afavorir la integració de persones en risc d’exclusió social.

El guardó a la Innovació serà compartit pel Grupo Eulen i la Fundació Cugat. Hercal Diggers, la companyia especialit­zada en demolicion­s, rebrà el premi al Medi Ambient. El guardó a la Internacio­nalització se li concedirà a Fluidra i a la start-up Wallbox i Carrefour rebrà, per tercer any consecutiu, el premi a la Igualtat.

Finalment, la Pime de l’Any dels Carles Ferrer Salat 2021 recaurà en Bellapart, una empresa familiar amb més de 80 anys d’activitat empresaria­l, de la mà de Peter Ploeger, director per a Espanya de Boehringer Ingelheim i Ernest Planes, President de la Federació d’organitzac­ions empresaria­ls de Girona. ●

Està prevista l’assistènci­a dels presidents Aragonès, Puig, Lambán i Armengol

A més, es lliuraran els XIV premis Carles Ferrer Salat en les sis categories

nades pertanyen a tota mena de sectors digitals, com el programari, el comerç electrònic o les telecomuni­cacions. Parlem Telecom, Skitude, Glovo o Swipcar són exemples d’empreses on ha invertit.

Saltor destaca la peculiarit­at del sistema operatiu. “Dozen permet invertir de manera directa en línia. Cada inversor aporta un mínim de

“Hi estem en contacte perquè acostumen a ser profession­als amb experiènci­a en l’ecosistema”.

L’equip base de Dozen està format per 17 persones repartides entre Barcelona (15) i Madrid (2). Entre els propietari­s de la plataforma, es troba Ángel Cano, exconselle­r delegat de BBVA (present a través de SevenZonic) i la gestora de fons Inveready. ●

 ?? ANDREU DALMAU R EFE ?? Josep Sánchez Llibre, president de Foment del Treball
ANDREU DALMAU R EFE Josep Sánchez Llibre, president de Foment del Treball

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain