La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un jutge de Washington imposa tres anys de presó a la dona del Chapo

-

Aquelles mirades de complicita­t deien molt més del que podia semblar.

Emma Coronel, de 32 anys, exreina de la bellesa i dona del narco Joaquín el Chapo Guzmán, va rebre dimarts una condemna de tres anys de presó per cooperar en el negoci de la droga amb el càrtel de Sinaloa.

El jutge Rudolph Contreras, del tribunal de Washington, li va imposar una sentència un any inferior a la sol·licitada per la fiscalia. Coronel es va declarar culpable al juny de traficar amb diverses substàncie­s.

Va acceptar, a més, la seva participac­ió en la fugida del seu

Brooklyn des de finals del 2018 fins al febrer del 2019. Coronel va assistir diàriament a la vista.

Entre els dos, sempre que a ell el ficaven o el treien de la sala, es creuaven mirades, somriures i marit del penal d’Altiplano (Mèes llançaven petons. xic) el 2015. A cada visita l’inforAl llarg del judici hi va haver mava de com anava la perforació més d’un testimoni en què es del túnel pel qual es va escapar. parlava de Coronel com una més La llibertat no li va durar gaire. de l’imperi del mal.

Al narco més mediàtic el van exSi bé ella es va descriure en tradir als Estats Units el 2016. una entrevista com una empre

El Chapo compleix cadena sària que no feia res d’il·lícit, “aiperpètua en una presó de màxixò està més que clar”, la Fiscalia ma seguretat de Colorado. El va prendre nota de les al·lusions. van jutjar al tribunal federal de Coronel va ser detinguda el febrer passat a l’aeroport de Dulles (Virgínia). El seu advocat, Jeffrey Lichtman (el mateix que el seu marit) va suplicar al jutge. “Va conèixer Joaquín Guzmán –va remarcar– quan era menor, tenia 17 anys, i s’hi va casar el dia que en feia 18”.

S’especulava que facilitari­a secrets a canvi d’una pena benigna. El defensor va negar que el tracte a Coronel suposi que ha acceptat ser una informant. Però el sol fet que s’hagi difós aquesta opció la posa en perill: “No sap si mai podrà tornar a casa seva”. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain