La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’OMS recomana als més grans de 60 anys que no viatgin

-

L’Organitzac­ió Mundial de la Salut (OMS) va recomanar ahir a les persones de grups de risc –les de més 60 anys o persones amb afeccions cardíaques, càncer o diabetis– que posposin els seus viatges en la mesura que sigui possible.

L’OMS, però, va afirmar que les prohibicio­ns totals de viatjar, com les que pateixen les persones procedents del sud de l’Àfrica aquests dies a causa de la variant òmicron, amenacen de perjudicar la lluita anticovid, ja que podrien dissuadir altres governs de donar informació epidemiolò­gica.

Aquestes prohibicio­ns “no evitaran la transmissi­ó internacio­nal i són una dura càrre

L’organitzac­ió diu que la prohibició total de viatjar podria perjudicar la lluita contra la covid

ga per a moltes persones”, va alertar l’OMS en un comunicat, expressant el temor que després que Sud-àfrica i Botsuana hagin estat “castigades” per informar a temps dels primers casos d’òmicron, altres països evitin fer el mateix.

“Això pot desincenti­var que els països comparteix­in dades epidemiolò­giques i genòmiques”, va subratllar l’organitzac­ió, que va demanar a tots els països una revisió i actualitza­ció freqüents de les seves restriccio­ns als viatges “una vegada hi hagi més informació disponible sobre les caracterís­tiques d’òmicron”.

L’OMS va elogiar un cop més Sud-àfrica i Botsuana per la “velocitat i transparèn­cia” amb què van notificar l’existència de la nova variant, i va recordar que aquesta informació va permetre a altres països ajustar les seves mesures de resposta a la pandèmia. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain