La Vanguardia (Català-1ª edició)

Àustria imposarà multes de fins a 7.200 euros als qui rebutgin la vacuna

-

Àustria continua endurint les mesures contra els no vacunats. El Govern austríac planeja aprovar multes de fins a 7.200 euros per a aquells ciutadans que es neguin a vacunar-se contra la covid a partir del febrer, quan la vacunació passarà a ser obligatòri­a.

Segons l’esborrany del projecte de llei al qual ha tingut accés el diari austríac Die Presse i que es presentarà el 6 de desembre, només estan exempts de l’obligatori­etat d’inocular-se aquells que no puguin per motius de salut. Les persones que es neguin a acatar la norma seran citades davant les autoritats administra­tives del seu districte. Si ignoren la citació dues vegades, seran multades amb 3.600 euros. Si es considera que estan posant altres persones en “risc greu”, o si continuen ignorant l’ordre, seran multades amb fins a 7.200 euros.

La proposta es discutirà avui, quan el ministre de Salut Wolfgang Mückstein i la ministra de la Constituci­ó, Karoline Edtstadler, es reuniran amb experts i l’oposició.

L’esborrany no aclareix qüestions com ara què cal fer si algú continua negant-se a vacunar-se fins i tot després d’haver estat multat. Segons Die Presse, una de les solucions que es discuteixe­n és que els qui no puguin acreditar que estan vacunats rebran una multa cada sis mesos. Tampoc no aclareix si la vacuna de reforç serà obligatòri­a.

Àustria –en confinamen­t general des de dilluns de la setmana passada– va comunicar ahir 14.330 nous contagis i una incidència de 2.098 casos, l’índex de transmissi­ó més alt del continent després de la República Txeca (2.115). Dilluns va informar del primer cas d’infecció amb la variant òmicron al seu territori, una persona que havia tornat d’un viatge a Sud-àfrica.

L’obligatori­etat de la vacuna sota pena de multa (encara que aquesta sanció és molt més modesta) també arriba a Grècia, on el primer ministre, Kiriakos Mitsotakis, va anunciar ahir que a partir de gener tots els és grans de 60 anys s’hauran de vacunar contra la covid. Si no ho fan, se’ls multarà amb cent euros. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain