La Vanguardia (Català-1ª edició)

‘La casa de papel’: final definitiu però amb porta oberta a seqüeles

Els últims cinc capítols de la sèrie arriben divendres a Netflix

-

Només queden cinc episodis per al final de La casa de papel. I ara sí que és definitiu, perquè no hi haurà sorpreses. La sèrie dirà adeu per sempre amb els últims cinc episodis que tanquen la cinquena temporada i que divendres arriben a Netflix. Tot i això, els creadors de l’exitosa ficció van deixar ahir una porta oberta a la creació de sèries derivades o seqüeles.

La plataforma va reunir per última vegada l’equip creatiu i artístic amb vista al desenllaç de la sèrie espanyola amb més repercussi­ó internacio­nal dels últims anys, premi Emmy inclòs. “El final fa molt vertigen perquè gairebé sempre és causa de decepció. És una sensació que l’espifiaràs facis el que facis”, va dir Álex Pina, creador de la sèrie. “Acabar La casa de papel era un repte molt complicat, perquè el que teníem pensat des de fa anys no funcionava, i vam trobar la clau a l’últim moment”, va confessar.

El tràgic punt d’inflexió viscut al final del primer volum de la cinquena part marcarà els nous capítols. “La mort de la Tokio fa canviar la sèrie de manera radical i serveix de punt de gir cap al final. Aquests últims episodis són un homenatge a tots els personatge­s, i tots hi tenen cabuda per mostrar més la seva ànima i el seu cor”, va assegurar Esther Martínez Lobato, responsabl­e amb Pina de Vancouver Media, productora de la sèrie.

Tots coincideix­en a assenyalar els nous episodis com a molt més emotius. “El primer volum era pura acció, guerra i adrenalina. Va ser una de les experiènci­es més brutals per les quals hem passat i hem fet el do de pit, però ara estem davant una temporada més emocional”, va indicar el director, Jesús Colmenar. Aquesta recta final “té molta adrenalina i molts girs, però funciona molt bé en termes sentimenta­ls. Està molt equilibrad­a. Quan s’arriba a l’últim capítol la gent continua dient: ‘Però com se’n sortiran, d’aquesta?’. Arribem fins a l’últim moment amb moltes coses per resoldre”, va assenyalar Pina per la seva banda.

Sobre una possible continuïta­t de la sèrie, el director Colmenar va avançar que “no es deixa la porta oberta a una sisena o setena temporada”, però sí que va matisar que hi ha la possibilit­at d’“altres projectes alternatiu­s”. Davant els rumors de possibles sèries derivades, Pina va admetre que hi estan donant voltes: “Hi estem pensant, però està en l’aire”.

Qui sí que té clar que ha arribat el final és Álvaro Morte. “Ara mateix la sèrie s’acaba on s’ha d’acabar per no continuar collant. Els personatge­s i la història han donat el que havien de donar, i és una manera de regalar als fans el que es mereixen. Si l’haguéssim estirat, hauríem corregut el risc que ens hagués caigut”, afirma l’actor que ha donat vida al Profesor, ja convertit en un personatge icònic de la televisió. ●

 ?? TAMARA ARRANZ / NETFLIX ?? Arriba l’hora de la veritat per al Profesor i la seva banda
TAMARA ARRANZ / NETFLIX Arriba l’hora de la veritat per al Profesor i la seva banda

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain