La Vanguardia (Català-1ª edició)

La nova responsabl­e de Currículum va dirigir un centre a l’Hospitalet

-

El Govern va donar a conèixer ahir el nom de la nova directora general de Currículum i Personalit­zació que substituir­à Maite Aymerich, que va plegar del càrrec ahir en plena polèmica sobre la sentència de la immersió lingüístic­a a Catalunya. La nova directora general és la psicòloga Susana Naranjo (Barcelona, 1972), directora dels Serveis Territoria­ls de Barcelona Comarques des del mes de juny, quan es va renovar el Departamen­t d’Educació. Els dos cursos anteriors va dirigir l’institut Jaume Botey, un centre de nova creació del barri de Santa Eulàlia de l’Hospitalet de Llobregat on es va implementa­r una pedagogia avançada amb codocència a l’aula, feina per projectes i departamen­t d’orientació. També ha exercit la coordinaci­ó del departamen­t de llengua i cohesió d’un altre institut.

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, va manifestar que el cessament d’Aymerich és “per motius personals”, per tornar a la política municipal, i que “no té res a veure” amb la ratificaci­ó del Tribunal Suprem de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga Educació a “normativit­zar” l’ús del castellà en, almenys, un 25% de l’horari escolar. Aquesta direcció general serà clau en la fórmula que finalment dissenyi Educació per complir amb la sentència.

La portaveu també es va referir a la denúncia per prevaricac­ió d’Hablemos Español contra el conseller Josep Gonzàlez-Cambray per haver demanat als centres que no canviïn els projectes lingüístic­s. “És de poc recorregut”, va declarar. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain