La Vanguardia (Català-1ª edició)

“Soc viu i tinc la cama”

Tiger Woods accepta que serà molt difícil recuperar-se plenament de l’accident de cotxe i, tot i que s’ha tornat a entrenar, pràcticame­nt descarta tornar a l’elit

- Nova York. Correspons­al

Hi ha una frase de Tiger Woods que resumeix el seu palmarès de llegenda del golf. Sona com aquella frase publicitàr­ia que no hi ha victòria sense dolor.

“Els meus fills m’han vist més estant lesionat que sa”, va lamentar dimarts en la primera roda de premsa des de l’accident de cotxe el 23 de febrer circulant per la perifèria de Los Angeles.

Woods, de 45 anys, que lluita per tornar a la competició, va sembrar dubtes sobre la seva tornada profession­al i va assumir que, en cas d’aconseguir-ho, possibleme­nt no tornarà a aspirar mai a cap altre Everest en l’esforç per arribar al cim en el seu esport.

Tota l’estona va mantenir unes maneres molt emotives en evocar el tortuós camí que ha recorregut durant el 2021. “M’agradaria girar full”, va confessar resignat. “És un any ple de moments i records molt durs”, va recalcar.

En la seva memòria va quedar marcada a foc una cosa que li van dir els metges al llarg de les tres setmanes d’hospitalit­zació. “L’amputació de la cama dreta va estar sobre la taula”, va reconèixer. Va patir múltiples fractures. Va fer servir el terme “destrossad­a” per descriure l’estat en què va quedar aquella extremitat una vegada que va ser extret del vehicle pels bombers.

Gràcies a la capacitat camaleònic­a que el va portar el 2019 a ressorgir de les cendres després de diverses operacions i tornar a guanyar un dels grans títols, el número 15 en la seva carrera de mite, Woods va assegurar que és afortunat. “Soc viu i tinc la cama”, va sospirar.

Tot i que va haver de portar una bota especial, això no sembla res respecte a la cadira de rodes amb què va sortir de l’hospital o les crosses que l’han acompanyat fins no fa gaire. Aquesta felicitat de recuperar la mobilitat sense ajuda de res quedarà com una altra de les seves fites personals.

Fa una mica més de nou mesos el tigre dels greens, amb un total de 82 trofeus, es recuperava d’una altra operació a l’esquena quan, dirigir-se a l’enregistra­ment d’uns anuncis, es va saltar una mitjana en un revolt i es va estimbar per un turó. Com i per què li va passar continua sent un secret. El xèrif californià es nega a detallar les raons del sinistre apel·lant a “preocupaci­ons privades”, si bé es descarta que conduís sota l’efecte de l’alcohol o de drogues.

També el golfista va declinar oferir detalls addicional­s. “És tot a l’informe policial”, va dir com a resposta a aquesta pregunta. Tot apunta que l’accident va tenir lloc amb una acceleraci­ó de 130 quilòmetre­s per hora, una velocitat molt superior a la permesa en aquest trajecte.

Les il·lusions sobre la seva tornada es van disparar després de penjar a les xarxes un vídeo en què se’l veia entrenar-se. Woods va rebaixar dimarts les expectativ­es, però va ser menys contundent que en una entrevista que dilluns va concedir a Golf Digest en què va afirmar que mai més no tornaria a jugar al màxim nivell.

En la compareixe­nça davant la premsa va remarcar que ha estat capaç de fer un recorregut complet de 18 forats, però amb un resultat molt llunyà del que eren els seus registres.

“Pel que fa a jugar en grans tornejos, no sé si això podrà ser i tampoc quan”, va insistir. Malgrat que abans havia superat deu operacions (cinc al genoll esquerre i cinc a l’esquena), “això d’ara és molt més difícil, és un altre nivell, resulta difícil d’explicar el que ha estat aquesta cama dreta, immobilitz­ada tres mesos”, va afegir.

En aquesta situació va descobrir la importànci­a del que fins aleshores eren petites coses. “Anhelava sortir i aconseguir-ho va ser una mina d’or, en especial per a algú que ha viscut tota la vida a l’exterior”, va assegurar.

“Si tornaré o no a estar en la competició a qualsevol nivell és una cosa que no sé”, va reiterar. “No preveig que aquesta cama sigui el que era, ni l’esquena tornarà a ser el que era. Els rellotges fan tic-tac i no seré més jove, tot això combinat significa un calendari complet i no tinc cap desig de fer-ho”.

Tiger es conforma amb jugar. ●

Pel que fa a jugar als grans tornejos, no sé ni si podrà ser ni quan”

L’amputació de la cama dreta va estar sobre la taula; m’agradaria girar full” Tiger Woods

\ Gr\nollers 14 i 15 de desembre

\ Gr\nollers 17 desembre

Gr\nollers, 19 desembre

 ?? BaIAN SNYDER / REUNERS ?? Tiger Woods en una imatge prèvia al greu accident, de què no va voler donar detalls
BaIAN SNYDER / REUNERS Tiger Woods en una imatge prèvia al greu accident, de què no va voler donar detalls

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain