La Vanguardia (Català-1ª edició)

Nova era amb Nacho Prades i sis canvis a l’equip

- E L CA M Í D ’ E S PA N YA

\ Torrevell\ Esp\ny\-Argentin\ (\vui, 20.30) Xin\-Esp\ny\ (diss\bte, 20.30) Esp\ny\-Àustri\ (dilluns 6, 20.30)

■ Després dels fiascos dels Jocs i l’Europeu’20 (9è lloc), la Federació va buscar un revulsiu per iniciar nova era a les guerreres: va rellevar Carlos Viver pel seu segon, José Ignacio Prades, al setembre. L’alacantí aposta per 6 novetats respecte a Tòquio: Gassama, Campos, Etxeberria, Arderius, Espínola i Laura Hernández. El seu repte al Mundial de casa: “Divertir-se, perquè si ens divertim i surten bé les coses el sostre serà alt”. Debuta avui amb l’Argentina (20.30 h). lona i Barcelona amb el Palau Sant Jordi, per acabar concentran­t la fase final del torneig al Palau d’Esports granollerí.

El recinte olímpic, estrenat els Jocs del 1992, serà l’epicentre del campionat amb 38 partits, incloent-hi els 8 des de quarts a la final. Al pavelló s’hi han fet treballs d’adequació i modernitza­ció, com la instal·lació d’un marcador cúbic central que penja del sostre (100.000 euros ha costat), i que quedarà per sempre al feu del BM Granollers; la col·locació de grades retràctils, nou paviment, il·luminació Led, obres d’eficiència energètica i una primera fase de plaques solars (hi haurà 222 plafons que subministr­aran fins a un 95% de l’energia que consumeix la instal·lació).

El resultat és un pavelló bufó i funcional amb capacitat per a 3.000 localitats (que es reduirà a 2.500 a partir de quarts), i una sala de premsa per als 290 periodiste­s acreditats de 40 països.

Amb un pressupost global de 10,8 milions d’euros, el Mundial femení preveu una audiència de 700 milions de telespecta­dors acumulats, ja que es transmet en 178 països. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain