La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un altre advocat de l’Estat que es passa a la moda

- /

Pablo Isla (Madrid, 1964) ha cobert amb escreix les expectativ­es que va dipositar en ell Amancio Ortega quan el va escollir entre els candidats que la firma de caçatalent­s Korn Ferry va selecciona­r per substituir José María Castellano com a conseller delegat d’Inditex. Era l’any 2005 i des d’aleshores el grup ha multiplica­t el seu valor i la seva quota comercial a tot el món. Ha passat de valer més de 14.700 milions d’euros el 2005 als 88.000 milions actuals, segons Bloomberg; vendre roba a través de les seves marques –Zara, Massimo Dutti, Bershka o Stradivari­us– en més de 200 països a través dels seus diferents canals i liderar la integració dels mercats físics i digital, superant de llarg als seus immediats competidor­s –H&M, Uniqlo o GAP–.

És el seu llegat després de més de 16 anys a la companyia, deu dels quals com a president en substituci­ó del fundador, testimoni que ara recollirà Marta Ortega. Malgrat el seu èxit com a directiu –el 2020 va ser elegit per Forbes com el millor conse

Dos gallecs portaran la batuta d’Inditex a partir d’ara. Al costat de la futura presidenta, Marta Ortega, hi haurà Óscar García Maceiras, que assumeix el càrrec de conseller delegat a efectes immediats i seguirà el dia a dia de la companyia. Comparteix amb Pablo Isla la seva formació. Com l’encara president del grup, García Maceiras (46 anys) es va llicenciar en Dret i va exercir com a advocat de l’Estat, a més de director de l’assessoria jurídica i vicesecret­ari del consell d’administra­ció de Banco Santander.

Es va incorporar a Inditex fa poc, el març d’aquest any, com a secretari general. Durant aquest temps s’ha anat amarant de la cultura corporativ­a del grup, molt marcada per ller delegat de la dècada–, Isla no va voler atorgar-se mèrits ahir, durant la seva compareixe­nça pública. “És un mèrit col·lectiu”, va insistir. Va fer gala una vegada més de la discreció que tothom qui el tracta destaca d’ell i que concorda amb la marca de la casa.

Llicenciat en Dret per la Universita­t Complutens­e de Madrid, va ser el primer de la seva promoció i tan sols un any més tard va aprovar les oposicions a advocat de l’Estat. Després d’això, va dirigir els serveis jurídics de Banco Popular i va passar pel Ministeri d’Hisenda com a director general de Patrimoni de l’Estat. Entre l’any 2000 i fins al 2005 va presidir el grup Altadis, l’antiga Tabacalera, fins que Amancio Ortega el va escollir com a conseller delegat d’Inditex, després de la qual cosa es va traslladar a Galícia junt amb la seva família.

El seu futur profession­al fora d’Inditex? Isla ahir no va voler revelar-ho. Aquests quatre mesos se centrarà, va dir, en la transició.

ÓS CA R G A R C Í A M AC E I RAS

 ?? ROSER VILALLONGA ?? Óscar García Maceiras
ROSER VILALLONGA Óscar García Maceiras

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain