La Vanguardia (Català-1ª edició)

El líder del PP critica el Govern central en l’obertura del congrés d’un sindicat policial

-

El líder del PP, Pablo Casado, manté el suport als cossos i forces de seguretat de l’Estat i no afluixa la vigilància sobre el Govern central per la intenció de derogar la llei de Seguretat Ciutadana de Mariano Rajoy, coneguda pels seus detractors com a llei mordassa. Ahir el cap de l’oposició va participar en la inauguraci­ó del congrés del Sindicat Unificat de la Policia, un dels majoritari­s, després de la manifestac­ió de dissabte a Madrid.

En l’acte, el president del PP va atacar el Govern de Pedro Sánchez i en particular el soci minoritari, Unides Podem, i els socis parlamenta­ris.

De Podem va dir que és una formació “farcida d’agressors contra l’autoritat”. ERC la va definir com un partit amb què no es pot estar tranquil perquè “vol expulsar la Guàrdia civil de Catalunya i la Policia Nacional del centre de Barcelona”. A parer seu, els espanyols tampoc no poden estar tranquils “quan Bildu, els hereus d’ETA que van matar més de 500 policies i guàrdies civils, decideix la política de seguretat del Govern”. Casado va anar més enllà i va recordar que “un diputat canari d’Unides Podem”, en al·lusió a Alberto Rodríguez, ha estat condemnat per haver donat una puntada de peu a un policia”. I va afegir que “un vicepresid­ent del Govern”, sense citar Pablo Iglesias, va confessar “que s’emocionava quan veia com se li treia el casc a un policia i se li llançava una llamborda al cap”.

Per això, el líder popular es va comprometr­e davant el seu auditori policial a derogar la nova norma que aprovi l’Executiu i a portar el text al Tribunal Constituci­onal.

La “reforma grilló”, com la va anomenar, “els deixa a vostès lligats i venuts als delinqüent­s”, va dir el president del PP, que va advocar per mantenir “la presumpció de veracitat dels agents”. Així mateix, es va comprometr­e a garantir complement­s retributiu­s en determinat­s llocs d’Espanya, com ara, a Catalunya, per “l’assenyalam­ent” que pateixen “els agents i les seves famílies per part dels independen­tistes”. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain