La Vanguardia (Català-1ª edició)

El PSOE no pot vincular la Kitchen amb dirigents del PP en actiu

-

Durant gairebé una hora i mitja la comissió Kitchen, que prova de depurar responsabi­litats polítiques sobre la trama d’espionatge a Luis Bárcenas, al Congrés es va veure ahir embrancada en un autèntic bucle amb el conseller de Presidènci­a, Justícia i Interior de la Comunitat de Madrid, Enrique López, com a protagonis­ta. “Sap per què és aquí?”, li va preguntar un dels portaveus, el grup del qual no va demanar la compareixe­nça. “Fa mitja hora –abans d’entrar a la sala– no ho sabia. Ara tampoc”, va contestar.

L’home fort d’Isabel Díaz Ayuso al Govern regional havia estat inclòs en la segona ronda de compareixe­nts per “l’afany dels socialiste­s”, segons apunten fonts parlamentà­ries a La Vanguardia, de vincular la trama Kitchen —que va arrencar el 2013— amb alguns actuals dirigents del Partit Popular.

El PSOE va trobar en Enrique López aquest suposat vincle, després que diverses informacio­ns periodísti­ques apuntessin que aquest va mediar, quan era jutge de l’Audiència Nacional, amb l’entorn de l’extresorer i els advocats del Partit Popular. Ho va reconèixer el mateix López en els primers minuts de la compareixe­nça, després que el portaveu del PSOE, Felipe Sicilia, dediqués gran part de la intervenci­ó a evidenciar els vincles amb la formació conservado­ra durant la seva carrera a la judicatura.

López va admetre que va posar en contacte Agustín de Diego —enllaç de qui va ser tresorer dels populars— amb l’advocat que treballava per al Partit Popular al cas Gürtel. I si ho va fer, segons va reiterar, va ser perquè tots dos eren “coneguts seus”. Això sí, segons la seva versió no va mitjançar entre l’un i l’altre. “Em vaig limitar a posar en contacte dues persones que conec, amb qui tenia confiança en l’àmbit privat i res més”, va assegurar el conseller, que va acabar molt abans del que estava previst. ●

Enrique López diu que va posar en contacte un advocat del PP amb l’enllaç de Luis Bárcenas

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain