La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un jutge de Badalona ordena paralitzar el desnonamen­t d’una nau ocupada

-

Un jutge de Badalona ha acordat ajornar fins al 13 de gener el desnonamen­t de la nau ocupada del carrer Progrés que estava previst per demà. En aquest espai hi viuen al voltant de 200 migrants subsaharia­ns. Tal com han informat fonts jurídiques, el jutjat de primera instància número 1 de Badalona ha estimat l’escrit presentat per una de les persones que havia viscut a la nau, propietat de la Sareb.

Segons Sònia Olivella, advocada del col·lectiu de persones que viuen a la nau, sobre l’immoble pengen dues ordres de desnonamen­t, una que tramita el jutjat de primera instància 1 i una altra el 6, per la qual cosa ha instat el jutge a frenar les ordres de desallotja­ment fins que se solucioni la situació. Per això ha avançat que presentara­n “tots els recursos possibles” perquè “la situació de vulnerabil­itat d’aquestes persones és claríssima”.

Al principi, el desnonamen­t de la nau estava programat per al mes de juliol, però la defensa va aconseguir que el jutge el paralitzés almenys fins que els serveis socials poguessin elaborar els expedients de vulnerabil­itat.

Per la seva banda, els habitants han assegurat que, si els fan fora, buscaran un altre immoble buit on es puguin instal·lar, ja que és la seva única alternativ­a: la majoria no tenen documents per treballar i ni tan sols poden accedir a prestacion­s socials per falta d’empadronam­ent.

“Obrirem una altra nau. La policia no ens pot dir res, som una pila de gent”, va remarcar un d’ells, que va assenyalar que el que demanen és, almenys, poder passar els mesos més durs de l’hivern sota un sostre.

L’edifici del carrer Progrés és una nau industrial abandonada i ocupada des de fa mesos per més d’un centenar de persones, majoritàri­ament immigrants d’origen subsaharià que viuen en una situació d’extrema precarieta­t, sense poder regularitz­ar la seva situació al país. Molts d’ells són superviven­ts de la nau on el desembre del 2020 es va declarar un incendi en què van morir quatre persones. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain