La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’alcalde de Vigo apadrina el Nadal de Pineda de Mar

La ciutat del Maresme organitza un gran espectacle de Nadal que rep el suport d’Abel Caballero

- Barcel ec nlF

“I have a dream”. Imitant la cèlebre frase de Martin Luther King, l’alcalde de Pineda de Mar (Maresme), Xavier Amor, tenia un somni: celebrar un Nadal diferent “únic, original i singular”. Per això va recórrer al seu col·lega i amic, Abel Caballero, alcalde de Vigo, ciutat on la celebració de Nadal és un referent a escala internacio­nal.

La màgia de la ciutat gallega es traslladar­à a Pineda de Mar amb una proposta que conjuga una barreja de llums, música, personatge­s i decoració, a partir d’un recorregut pels carrers del municipi, que el convertira­n en una experiènci­a familiar única. En aquest viatge, els visitants coneixeran la Neda, la pirata que ve a salvar el Nadal dels corsaris malvats que amenacen el poble per aconseguir la Fàbrica d’Il·lusions, l’espectacle que culmina el recorregut. A través de codis QR, els més petits podran interactua­r amb la Neda a cada pas.

L’alcalde de Vigo, Abel Caballero, a part d’apadrinar el Nadal a Pineda, visitarà la població aquesta setmana per “teixir aliances de futur”, va assegurar en una videoconfe­rència. Per la seva part, Xavier Amor, va explicar que es tracta d’“un muntatge sostenible” que tindrà continuïta­t durant tres anys i que creixerà cada temporada. El cost del muntatge de Nadal és d’uns 70.000 euros anuals.

“És un projecte ideat per generar la màxima il·lusió”, va explicar Josep Grima, el director artístic de l’espectacle. Així, els Reis d’Orient també tenen un protagonis­me especial, ja que recalaran a la ciutat a primera hora del matí del dia 5 per recórrer els barris amb les seves carrosses. És precisamen­t la màgia real la que contribuir­à a salvar el Nadal que a Pineda podria estar en perill.

Un 90% del projecte, decorats, llums i muntatges s’ha fet amb empresaris locals que han coincidit en la necessitat de donar als nens el Nadal que es mereixen després de dos anys sense grans celebracio­ns. A més, el projecte de Pineda, que cada dia incorporar­à novetats, concentrar­à altres activitats, com ara les fires d’artesania, per això “qualsevol visitant podrà captar l’ànima del poble” unit per celebrar el Nadal, va assegurar Sandra Pérez, la regidora de Cultura. ●

 ?? CARA EARL ?? L’Ajuntament de Pineda decorat per Nadal
CARA EARL L’Ajuntament de Pineda decorat per Nadal

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain