La Vanguardia (Català-1ª edició)

Arrencada cauta i esperançad­ora

La neu ha arribat puntual per al pont de la Puríssima

- Banieve@lavanguard­ia.es PORTUGAL RA

Arrenca la temporada d’esquí més esperada pels aficionats a l’esport blanc. I tot i que la gran quantitat de neu assegurarà la continuïta­t de l’hivern, la campanya genera incerteses en el sector pel repunt de la pandèmia dels últims dies.

Les estacions d’esquí tornen a la càrrega amb l’obertura de pistes i remuntador­s, a més d’una gran oferta d’activitats alternativ­es i mesures sanitàries. La temporada comença puntual per les dates del calendari, en què l’element blanc és el principal protagonis­ta de la cita inaugural.

El pont de la Puríssima arriba com a aigua beneita al negoci de la neu. Són unes jornades que podrien tornar a representa­r fins a un 15% de la facturació global de l’hivern en aquestes latituds. Una gran majoria han advocat per les estacions de proximitat ateses les restriccio­ns a la majoria de països alpins. Nacho Vallina, CMO del portal de neu Esquiades.com, assegura que “les xifres d’aquest pont seran tan bones com les del 2019 si fa o no fa; a més hi ha un repunt a l’alça per les estacions del Pirineu francesos”.

Les novetats a les estacions catalanes no s’han fet esperar. Juntament amb la gran oferta per als esquiadors consagrats, Baqueira estrena el telecadira de sis places Clòt der Os i un teleesquí a l’àrea de Beret a fi de facilitar l’esquí als debutants.

Les estacions dels FGC continuen ferms en l’aposta de neu de qualitat. Boí Taüll ha inaugurat el teleesquí Puig Falcó fins a la cota de 2.751 metres, sense obviar les sortides en raquetes i els itineraris de freeride. I mentre les estacions més familiars d’Espot i Port Ainé promouen els batejos de neu juntament amb activitats paral·leles per als acompanyan­ts, Vallter obre tres recorregut­s per a la pràctica del freeride. Amb diferents exposicion­s pels 90 anys d’història del tren cremallera, Vall de Núria posa a disposició del públic acompanyan­t la pujada al nou telefèric Coma de Clot (2.252 m), amb un ascensor d’enllaç a la sortida del tren cremallera.

La Molina, excel·lència de l’esport blanc, acosta esquiadors i acompanyan­ts fins a la cota 2.537 metres gràcies al telecabina Cadí-Moixeró i al refugi del Niu de l’Àliga. Amb el forfet conjunt Alp 2500, la seva veïna Masella torna a obrir en solitari la jornada d’esquí nocturn tots els dijous i dissabtes de la temporada fins a l’inici de la primavera. ●

L’element blanc ha disparat les ganes d’esquiar, i les mesures sanitàries continuen una altra temporada

Sierra de Béjar

Tanc -

San Isidro

Tancada -

Navacerrad­a

Tancada -

Sierra Nevad

Compa 20 / 4

Compactada 60 / 120 cm

Valdezcara­y ambre cada a

ancada -

Valdelinar­es

Tancada -

 ?? ??
 ?? BAQUEIRA ?? Els gruixos de neu són espectacul­ars
BAQUEIRA Els gruixos de neu són espectacul­ars
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain