La Vanguardia (Català-1ª edició)

Pablo Isla sortirà d’Inditex amb prop de 80 milions

Més de 55 milions correspone­n a les accions que posseeix

-

Les calculador­es treuen fum per veure quants diners rebrà l’actual president d’Inditex quan abandoni el seu lloc el proper 31 de març. No hi ha dubte que el tema està més que lligat a Arteixo, seu de la multinacio­nal espanyola, ja que tal com va assegurar el mateix Pablo Isla, l’arribada de la seva successora Marta Ortega, filla del fundador, és un procés que s’ha forjat durant anys.

Fora d’això tot són confabulac­ions. Es desconeix la pròxima destinació, així com les condicions de sortida d’Isla. A falta de confirmaci­ó podria sortir-ne amb prop de 80 milions d’euros, sumant la indemnitza­ció, el pla de pensions i el valor de les accions que acumula d’Inditex.

Segons consta en la informació publicada per la companyia als seus informes de govern corporatiu, el president tindria dret a una liquidació de dos anys de la seva retribució fixa. En espera de la informació final de l’any, s’estima que Isla tancaria l’exercici amb un sou, sense incloure les bonificaci­ons, d’entre 3,25 milions (els que va cobrar l’any passat, sense comptar els 2,5 milions de bonificaci­ó) i 3,9 milions, als quals arribaria en cas de “sobrecompl­iment dels objectius”, segons l’Informe Anual de Remuneraci­ons. És a dir, li correspond­rien entre 6,5 milions i 7,8 milions.

“Un paracaigud­es d’or”, com ho va qualificar Corporance, l’empresa assessora de vots (coneguda en l’argot financer com Proxy Advisor) que va recomanar votar en contra d’aquesta modificaci­ó de retribució que la multinacio­nal tèxtil va modificar el mes de juliol passat i que va obtenir el suport majoritari dels accioniste­s.

A aquesta quantia caldria sumar els 9 milions d’euros que acumula en el pla de pensions que Inditex té al seu nom. En línies generals Inditex aportava el 50% del salari fix, encara que des del 2015 no hi va haver cap aportació.

En cas de baixa, especifica la companyia, “el president executiu mantindrà el 100% dels drets acumulats a la pòlissa. No obstant això, al tractar-se d’un compromís per pensions, el president executiu no podrà fer efectius aquests drets fins que es produeixin les contingènc­ies cobertes per la pòlissa”. És a dir, no podria cobrar aquests 9 milions fins al moment de la jubilació o les excepcions que la llei contempla per al rescat d’aquests productes financers.

Cal veure si amb la seva sortida de la presidènci­a d’Inditex Isla vol també desvincula­r-se completame­nt de la companyia. És a dir, si vendrà o no els gairebé dos milions d’accions que, segons consta en la informació pública de la CNMV, posseeix a Inditex.

En cas de ser així, i en cas que

La indemnitza­ció seria d’entre 6,5 i 7,8 milions, als quals se sumen 9 milions del pla de pensions

Els dos milions d’accions són part del sou en espècie acumulat durant els seus anys al grup

les vengués al preu a què van tancar ahir dimarts, és a dir a 27,86 euros, podria aconseguir un total de 55,4 milions d’euros. Res no l’obliga a vendre les accions en cas de desvincula­r-se de la companyia. L’única obligació que està recollida a l’Informe de Remuneraci­ons del 2020 és “el compromís de mantenir en el seu patrimoni personal, mentre ostenti la condició de president, la titularita­t d’un nombre d’accions equivalent a, almenys, dues anualitats de retribució”. ●

 ?? DANI DUCH ?? Pablo Isla, president d’Inditex
DANI DUCH Pablo Isla, president d’Inditex

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain