La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’escassetat de xips provoca un descens del 12% en la venda de cotxes

- /

s’invertiran a augmentar els serveis que ofereix la plataforma, dedicada a la contractac­ió temporal de treballado­rs. “Operem com una ETT convencion­al però oferim tots els serveis en línia, la qual cosa augmenta la comoditat i l’eficiència de l’operativa tant per a les empreses com els empleats. Treballem per a 1.300 companyies, especialme­nt del sector transport, repartimen­t, magatzems i indústria lleugera”.

Una altra part dels diners de la ronda s’invertiran en l’expansió internacio­nal, especialme­nt en l’entrada als Estats Units. “Volem apostar fort per aquest mercat i també reforçar-nos als països on ja operem: Espanya, Alemanya, Suècia, França, Portugal, Mèxic, Colòmbia i el Regne Unit, el nostre mercat principal”.

La companyia assegura que està registrant forts creixement­s. “La demanda de treballado­rs temporals està creixent, mentre que la pandèmia ha frenat l’arribada d’immigrants, fet que ha reduït el personal disponible per a aquest tipus de llocs de treball i ha augmentat la demanda dels nostres serveis. Vam tancar el 2020 amb ingressos de 370 milions d’euros, aquest any preveiem ser a prop dels 1.000 milions, i el 2022, volem assolir els 2.000 milions”.

Urdiales no revela els plans de futur més enllà del creixement del negoci. Encara és aviat per saber si l’empresa continuarà finançant el creixement amb capital privat o mitjançant una sortida a borsa. Actualment, els principals accioniste­s de la companyia són els fons inversors Softbank, Atomico i Seek. Des del seu naixement el 2009, el negoci ha aixecat al voltant de 750 milions d’euros. La plantilla ja consta d’un miler de treballado­rs, el 30% del total a Espanya, on viuen els fundadors. ●

Les vendes de turismes i totterreny­s van baixar un 12,3% al novembre, fins a situar-se en 66.399 unitats, acusant l’impacte de l’escassetat de semiconduc­tors, que ha provocat una reducció sense precedents de l’oferta de vehicles als concession­aris. En el conjunt dels onze primers mesos de l’any es van situar en 773.396 unitats, amb una alça del 3,88% respecte al mateix període del 2020, tot i que encara continuen un 33% per sota del 2019, quan no hi havia pandèmia. Mentrestan­t, la venda de vehicles elèctrics continua sent testimonia­l. Només el 4,18% dels cotxes venuts eren elèctrics. Aquest percentatg­e de penetració del sector duplica el nivell de l’any passat, en què va ser del 2,47%. El mercat d’híbrids convencion­als es va situar en 194.516 unitats en aquests onze mesos, un 69,5% més que l’any passat. Les vendes de turismes i totterreny­s d’hidrogen amb prou feines existeixen, ja que només se’n van vendre dues unitats al novembre i un total de nou des de començamen­t d’any. En conjunt, el mercat de turismes i totterreny­s alternatiu­s va assolir un volum de 27.137 unitats l’onzè mes de l’any actual, la qual cosa representa una progressió del 25,2%. En l’acumulat, la xifra va créixer un 69,2%, fins a 265.251 unitats. Per la seva banda, les vendes de turismes de gasolina es van contreure un 6,7% des del gener i els dièsel es van enfonsar un 26,4% en l’acumulat. Redacció

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain