La Vanguardia (Català-1ª edició)

Freixenet invertirà més de 30 milions a Sant Sadurní

El grup supera els 100 milions d’ampolles venudes el 2021

-

Freixenet, participat a parts iguals per Alfred, Ferdinand i Julia Oetker i la família Ferrer, va anunciar ahir una inversió de més de 30 milions d’euros en l’ampliació de les caves de Sant Sadurní d’Anoia per assumir el fort creixement de les vendes. Es tracta d’una inversió emblemàtic­a per a l’empresa, la més gran en gairebé vint anys. El pla passa per completar aquesta operació fins al 2024, quan el celler podrà produir 35 milions d’ampolles més gràcies a una nova línia de degollamen­t per processar 15.000 ampolles per hora. Després de vendre 93 milions d’ampolles de cava, vins i prosecco el 2020, la previsió és arribar als 105 milions aquest any.

“Tenim diversos magatzems climatitza­ts pel Penedès amb els quals treballàve­m fins ara i amb aquesta ampliació ho concentrar­em tot a les nostres instal·lacions”, va explicar ahir Pedro

Ferrer, conseller delegat. La meitat de la nova capacitat absorbirà la producció que ara es feia fora i la resta de l’increment servirà per atendre la demanda futura.

La inversió a Sant Sadurní arriba als tres anys que Dr. Oetker, de la família del mateix nom, comprés el 50% de Freixenet i tot just dos mesos després que la multinacio­nal alemanya es dividís en dos per desavinenc­es entre els vuit germans Oetker. La fita empresaria­l coincideix, a més, quan la crisi pandèmica encara és molt present a Espanya i la resta de mercats de la firma.

Però els accioniste­s del celler –els que ja hi eren i els tres que acaben d’aterrar– ho tenen clar.

El 2020, un any que l’empresa qualifica de molt bo malgrat les dificultat­s, el creixement va ser del 5% i aquest any va encara millor. “El repte és superar les vendes de 105 milions d’ampolles, prop d’un 10% més que l’any anterior”, va assegurar ahir Martina Obregón, directora de màrqueting de Freixenet.

Que s’aconseguei­xi o no dependrà, en bona part, de l’evolució de la pandèmia. Freixenet es juga el 30% de les vendes en la campanya de Nadal i les perspectiv­es encara són excel·lents, si no tornen els confinamen­ts massius. Andreas Brokemper, també conseller delegat del celler, va dir ahir que “els onze primers mesos han estat molt bons i ara hem de veure què passa amb la nova variant i com afecta les vendes”.

D’altra banda, la inflació preocupa. Freixenet no apujarà preus per Nadal, però sí el 2022. “Això que aquesta és una inflació d’una ronda és voluntaris­ta: no crec que s’acabi i nosaltres defensarem els nostres marges”, va avisar Ferrer. ●

El celler manté els preus per Nadal, però avisa que els apujarà el 2022 per defensar els seus marges

 ?? MANÉ ESPINOSA ?? Andreas Brokemper i Pedro Ferrer, consellers delegats de Freixenet
MANÉ ESPINOSA Andreas Brokemper i Pedro Ferrer, consellers delegats de Freixenet

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain