La Vanguardia (Català-1ª edició)

JxCat creu que Esquerra ha perdut una oportunita­t per collar Sánchez

Artadi diu que a ERC “o l’han enganyada” o ha negociat malament el pressupost

-

La notícia que el 6% de quota de català no era aplicable a plataforme­s audiovisua­ls com Netflix i HBO és la prova més fefaent per JxCat que Esquerra ha fracassat en la negociació pels pressupost­os de l’Estat amb el PSOE. Pels de Carles Puigdemont, els republican­s no escarmente­n, i més després que s’executés una mínima part de les inversions promeses amb els comptes del 2021. Ahir, la vicepresid­enta de Junts, Elsa Artadi, va furgar en la idea i va opinar que durant la negociació pels números del 2022 a ERC “o l’han enganyada o hi ha hagut una mala negociació” i que “s’ha perdut una oportunita­t” per collar Pedro Sánchez.

Artadi va insistir, en una entrevista a RTVE, que el més efectiu hauria estat una negociació conjunta de les formacions independen­tistes davant el PSOE. I va lamentar que ara, amb els comptes al Senat, “ERC no té prou forces electorals” per aturar-los.

Artadi també va criticar que Pere Aragonès pactés finalment els pressupost­os de la Generalita­t amb els comuns, i no amb la CUP. El va acusar de “trencar” les aliances de l’independen­tisme. Ara bé, es va mostrar satisfeta perquè, segons va dir, no es van modificar els números substancia­lment. “El pressupost és de Jaumé Giró, és el pressupost de JxCat”, va repetir en contrast a quan en plena negociació havia responsabi­litzat el president de la Generalita­t si els comptes no tiraven endavant.

Els retrets a Aragonès no es van quedar aquí. La vicepresid­enta de Junts va considerar que va ser ell qui va vetar-los a la taula de diàleg entre els governs espanyol i català per resoldre el conflicte català. “La realitat és que Aragonès, qui havia de signar el document, no va posar els noms proposats per Junts”, va dir responsabi­litzantlo, contràriam­ent al que havia expressat el secretari general de JxCat, Jordi Sànchez, aquell mateix dia: que havia estat la Moncloa qui els n’havia deixat fora. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain