La Vanguardia (Català-1ª edició)

Marta Ortega, presidenta

- Sandra Barneda

Saltava aquesta setmana la notícia del futur nomenament de Marta Ortega com a presidenta del grup Inditex, en substituci­ó de Pablo Isla després d’una dècada d’èxit com a conseller delegat. Alhora que es coneixia el futur nomenament, Inditex queia un 6% a la borsa. I una infinitat de titulars, quin més extravagan­t, posava sobre la taula diverses qüestions. Part dels que encara dominen els fils del món continuen desconfian­t de la bona gestió d’una dona. Part de la premsa del nostre país s’ha dedicat a justificar que Ortega està àmpliament preparada, fins i tot remarcant el fet que va començar de dependenta d’una botiga Zara.

La transició generacion­al, com en qualsevol empresa familiar, només era qüestió de temps. També el ball de butaques a Arteixo. La designació d’algú com la Marta, la tercera filla de l’Amancio, feia temps que es gestava. Alguns, malgrat el dubte, consideren la designació de Marta Ortega com la penúltima gran lliçó d’Aman

Auguro èxits a la futura presidenta d’Inditex, no per ser dona, sinó per la seva preparació

cio Ortega. Un pla executat des de la discreció, com a marca de la casa, en què la paraula més subratllad­a és la continuïta­t.

Malgrat tot, la futura presidenta afrontarà una indústria tèxtil que descendeix des del 2019, i en què els grans reptes continuara­n sent mantenir Inditex en el lideratge del sector i trobar nous camins, adaptant-se als nous temps. Una cosa que ha estat fent a l’ombra des de fa uns quants anys, envoltada d’un nucli dur que l’acompanyar­à en la nova etapa.

Auguro èxits per a ella; no per ser dona, que també em congratulo que s’afegeixi juntament amb Ana Botín, presidenta de Banco Santander, i Beatriz Corredor, de Red Eléctrica de España, al lideratge d’empreses de l’Ibex 35; sinó per la seva preparació, la seva experiènci­a a la firma –15 anys– i aquest retorn a la família que podria ser una manera de recuperar l’encant després del creixement del gran colós. Un retorn als orígens que com la nostra societat, mirant a la terra i al tipus de consum, va virant a poc a poc, oferint senyals de l’esgotament del sistema actual. Va passar una cosa semblant amb Ana Botín –filla d’Emilio Botín– i ara pocs gosen qüestionar la seva vàlua.

Marta Ortega arriba amb 37 anys, amb la humilitat i el silenci que anirà omplint el temps juntament amb els fets. Aposto per la Marta a l’alça en un període de transforma­ció: canviar per poder continuar. ●

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain