La Vanguardia (Català-1ª edició)

Reforç del metro i el bus els diumenges i els dies festius de Nadal

-

El centre de Barcelona s’acostuma a convertir els dies festius del desembre en una ratera que atrapa milers de conductors disposats a anar a comprar amb cotxe. Un clàssic tan nadalenc com els torrons que l’Ajuntament de Barcelona pretén mitigar amb un reforç dels serveis de metro i bus per convèncer que la millor opció és el transport públic, almenys per als que viuen a la ciutat i l’entorn on arriba el suburbà.

El metro posarà en circulació més trens dels que habitualme­nt circulen en dia festiu. Concretame­nt, entre un 7% i un 13% més, de manera que l’interval de pas mitjà baixarà dels sis minuts habituals als cinc minuts i mig els dies festius 6 i 8 de desembre i els diumenges 5, 12 i 19 de desembre, així com el 2 i el 9 de gener, dies de comerços oberts.

Pel que fa a la xarxa d’autobusos, el reforç consistirà en la utilitzaci­ó de vehicles articulats en lloc de simples en algunes línies i una freqüència més alta de la que seria habitual en dia festiu en les circulacio­ns que van pel centre de Barcelona i eixos comercials.

El reforç de Transports Metropolit­ans de Barcelona (TMB) es concentrar­à en les hores vall i punta de la tarda, entre la una del migdia i les deu de la nit aproximada­ment, que són les franges de més mobilitat durant el cap de setmana.

L’operació Nadal de l’Ajuntament també suposa un augment de la presència policial durant els dies de més activitat comercial. Un 15% més d’agents patrullara­n per la ciutat. Si els dos últims anys el reforç era de 308 agents, aquesta vegada n’hi arribarà a haver 350, amb el seu àmbit d’actuació focalitzat al centre de la ciutat i als eixos comercials que registren més afluència als districtes. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain