La Vanguardia (Català-1ª edició)

El turisme demana als mitjans rigor informatiu davant la pandèmia

-

La secretària general d’Hosbec, l’associació empresaria­l hotelera valenciana, Nuria Montes, ha alertat de les conseqüènc­ies negatives per al sector que té la proliferac­ió de notícies poc rigoroses sobre la pandèmia. La directiva de la segona organitzac­ió d’aquest tipus a Espanya, per darrere de la balear, va assegurar que la difusió l’octubre passat de xifres no contrastad­es sobre les taxes de contagi a Benidorm va acabar provocant la cancel·lació de fins a un 25% de les reserves hoteleres a la localitat alacantina. La directiva també va assenyalar que en aquells moments crítics, es “va trobar a faltar més ajuda de l’administra­ció pública”.

Montes va realitzar aquestes declaracio­ns en el marc del primer Congrés de Turisme i Periodisme, organitzat precisamen­t a Benidorm. En les jornades es va posar de manifest la transcendè­ncia que els mitjans de comunicaci­ó transmetin una informació veraç i contrastad­a sobre la realitat del sector turístic.

Els participan­ts al congrés, organitzat per Visit Benidorm i Sergestur, també van reclamar més atenció per part dels mitjans de comunicaci­ó cap al sector turístic. Malgrat ser un dels principals motors de l’activitat econòmica espanyola, continua generant poc interès informatiu.

Per això, els participan­ts també van reclamar que l’activitat turística fos present en els plans i programes de repartimen­t dels fons europeus Next Generation, aprovats per la Unió Europea per fer front a la crisi de la pandèmia.

Respecte al futur, algunes veus van assenyalar que el negoci turístic encara té potenciali­tat per generar més riquesa per al país, malgrat l’estesa impressió que ja havia tocat sostre abans de la pandèmia.

“El turisme a Espanya necessita més inversió en recursos tecnològic­s i més recursos humans amb elevada qualificac­ió”, va assegurar Natalia Caballé, directiva d’HotelsServ­igroup.

El periodista Manuel Campo Vidal, per la seva part, va defensar que el turisme pot ser la millor resposta al drama de l’Espanya buida. Segons el veterà periodista, “cal fomentar les empreses cooperativ­es en aquelles zones no urbanes i convertir-les en territoris rurals intel·ligents, oasis que facin possible la recuperaci­ó de l’Espanya interior. No serà possible una Espanya sostenible amb l’actual desequilib­ri demogràfic”. ●

El sector reclama fons europeus: “Cal més inversió en recursos tecnològic­s, formació i ocupació”

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain