La Vanguardia (Català-1ª edició)

La modernitat del ‘Messies’

Paul Agnew dirigeix l’obra de Händel amb la Franz Schubert Filharmoni­a aquest diumenge al Palau de la Música

- ESTEBAN LINÉS

Enmig de la programaci­ó musical d’aquesta època de l’any, i adaptant-se als canvis derivats del coronaviru­s, un dels plats forts indiscutib­les per a l’aficionat és la gira que va posar en marxa ahir la Franz Schubert Filharmoni­a i que aterrarà aquest diumenge al Palau de la Música (17.30 h).

Es tracta d’una sèrie de concerts que arribaran a altres localitats catalanes i en què, sota la direcció del tenor britànic Paul Agnew, s’oferirà El Messies de Händel. També és el codirector dels molt prestigios­os Les Arts Florissant­s, on també hi ha el seu mentor, l’extraordin­ari William Christie (“gràcies al fet que tots dos som estrangers, Les Arts Florissant­s és una institució molt apreciada al món, perquè la seva perspectiv­a no és gens local”).

El músic i intèrpret escocès també comptarà, en aquesta tercera visita seva al Palau, amb el suport del Cor Francesc Valls i un elenc vocal integrat per la soprano Eugènia Boix, la mezzosopra­no Marta Infante, el tenor Albert Casas i el baix Elías Carranza.

El director comenta que “El Messies és una obra que conec en profundita­t; la dec haver cantada bastant més de cent vegades. Però, a més d’això, diria que tinc una relació d’amor amb la peça de Händel. Quan la covid ens va afectar, vam estudiar la manera d’oferir-la d’una manera que pogués arribar al públic, vull dir, escurçant-la d’alguna manera, ja que íntegramen­t és una obra molt llarga. I la vam deixar en dues parts de cinquanta minuts”.

I argumenta que “això s’ha pogut fer perquè El Messies no narra una història en sentit convencion­al, sinó que es tracta més aviat d’un cúmul d’escenes, especialme­nt sobre la Passió i la Resurrecci­ó. I crec que s’ha fet

 ?? IOUCT (D.NL O  I  .UO  C U ?? El director d’orquestra i tenor escocès Paul Agnew
IOUCT (D.NL O I .UO C U El director d’orquestra i tenor escocès Paul Agnew

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain