La Vanguardia (Català-1ª edició)

Una altra victòria a les escombrari­es

Els blaugrana, en un gran segon temps, vencien de 3, a 4 minuts del final

- TONI LÓPEZ JORDÀ 1 0 a J O R N A DA

El Barça va estar a punt de donar el cop a París, com fa dues setmanes també a Kielce, però, com llavors, va tornar a llançar per la borda una victòria que tenia a la mà. Aquest cop, si més no, l’equip de Carlos Ortega va salvar un empat que li permet mantenir-se igualat als francesos i el Veszprém en la segona posició del grup B de la Lliga de Campions. Va evitar la que hauria estat la 2a derrota seguida el mateix dia, ja que al matí rebia la notificaci­ó de la pèrdua dels 2 punts guanyats al Torrelaveg­a a la Lliga Asobal per alineació indeguda de Ben Ali el 30 de novembre.

El conjunt blaugrana va arrencar amb el set de gala, inclòs Dika Mem, que havia tingut molèsties al genoll, però aviat va rebre la bufetada de benvinguda en forma d’un primer parcial de 5-2 amb dos gols seguits al contraatac de Ferran Solé. L’extrem vallesà, entonat, va portar la màxima renda local al 8-3 (10m) que encenia les alarmes de Carlos Ortega.

El tècnic malagueny va trobar el revulsiu en Leo Maciel a la porteria per un desencerta­t Gonzalo (1 parada en 9 llançament­s) i Langaro al lateral esquerre pel lesionat N’Guessan. L’argentí hi va aportar 3 parades (inclòs un penal a Hansen) i el portuguès, en el seu millor partit, es va poar l’equip a l’esquena amb 4 gols que van permetre el Barça acostar-se a només un gol (15-14, als 27m).

A la segona part, el Barça, aferrat a una excel·lent defensa que va ofegar el PSG, a les 9 parades d’un renascut Gonzalo i als gols de Langaro, Mem i Gómez, després d’un sensaciona­l parcial de 0-5, va prendre el primer avantatge (2021, als 40m) i va començar a creure en la victòria. La va tenir a la mà amb un joc sòlid, seriós, semblant al dia del Kielce. Fins i tot va arribar a gaudir d’un avantatge de 3 gols (23-26, 24-27) per entrar als últims 4 minuts.

Però, com li va passar a Polònia fa dues setmanes, es va descompond­re en una alarmant manca de solidesa. En tres atacs va rebre tres gols en 2 minuts, el PSG va empatar a 27 quan faltaven 1m50s per al final. Gómez, de penal, va fer el 27-28 a 1m20s del final, però a 25s del final Grebille evitava la victòria blaugrana que hauria donat el 2n lloc.

Primera derrota a ’Asoba

Al matí, el Comitè de Competició de la Federació Espanyola notificava al Barça la pèrdua dels 2 punts del partit contra el Torrelaveg­a (41-28) de la 6a jornada, jugat el 30 de novembre, per alineació indeguda de Ben Ali. De manera que encaixa la primera derrota a la Lliga en tres anys i mig, després de 98 victòries i un empat des que va perdre contra el Granollers l’abril del 2018. ●