La Vanguardia (Català-1ª edició)

Caprabo apuntala l’expansió amb 100 milions en obertures

La cadena preveu inaugurar 80 botigues més en cinc anys

-

Caprabo trepitja l’accelerado­r en el pla d’expansió després de l’entrada en el seu accionaria­t del hòlding txec EP BidCo, que al març va arribar a un acord per comprar la meitat de Supratuc20­20, la societat sota la qual Eroski opera els supermerca­ts Caprabo a Catalunya i Cecosa a les Balears.

El nou inversor ha donat a la cadena catalana el múscul que necessitav­a per impulsar la seva estratègia creixement, que preveu una inversió de 100 milions d’euros en cinc anys per obrir 80 noves botigues, totes a Catalunya, va anunciar ahir Javier Amezaga, president del consell d’administra­ció de la companyia propietàri­a.

“El nou pla estratègic inclou la transforma­ció logística” que va començar l’any passat amb la inauguraci­ó de la seva plataforma de frescos en el ZAL del Prat de Llobregat, “la reforma dels supermerca­ts, el desenvolup­ament de la venda en línia i noves obertures a Catalunya”, va dir Amezaga en el transcurs d’una visita del president de la Generalita­t, Pere Aragonès, al centre logístic.

El president del Port de Barcelona, Damià Calvet, i el director general de Caprabo, Edorta Juaristi, van participar també en la trobada.

Es tracta d’un dels projectes d’inversió més importants de Caprabo en els últims anys, amb l’objectiu de tornar a créixer i incrementa­r la seva facturació després d’un període de declivi que just va començar a revertir en l’exercici del 2020. Llavors va augmentar vendes per primera vegada en cinc anys, fins als 842 milions d’euros. El 2008 va arribar a facturar 2.100 milions d’euros, però va anar perdent vendes fins que el 2019 va tenir una important caiguda per quart any consecutiu, fins als 790 milions. El pla que van presentar ahir els màxims responsabl­es de Caprabo pretén capgirar aquesta situació.

L’ensenya afronta la nova etapa amb la majoria de les seves 300 botigues renovades, un pla de transforma­ció que finalitzar­à el 2023 i per al que destinarà en total 60 milions d’euros, va subratllar Juaristi. Aquest 2021, a més, la cadena ha inaugurat 14 botigues, amb 6 milions d’inversió.

La venda en línia és un altre dels puntals del projecte. Actualment, l’e- commerce suposa ja el 3,5% de tota la seva facturació. Aquest canal s’ha beneficiat dels nous hàbits de consum que ha portat la pandèmia. Ara el grup de distribuci­ó aposta per ell, amb lliurament­s més ràpids i una ampliació de l’horari de les comandes. ■

La renovació de la seva xarxa actual de supermerca­ts culminarà el 2023 i hi dedicarà 60 milions

 ?? IDA CLEMENTE / ACN ?? Treballado­rs a la plataforma logística de productes frescos de Caprabo
IDA CLEMENTE / ACN Treballado­rs a la plataforma logística de productes frescos de Caprabo

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain