La Vanguardia (Català-1ª edició)

Barcelona és la setena ciutat europea en inversió en tecnològiq­ues

-

La ciutat de Barcelona s’ha erigit aquest any com la setena ciutat europea en inversió en companyies tecnològiq­ues amb un total de 1.500 milions de dòlars. Una xifra, que segons explica l’Ajuntament en una nota de premsa, s’ha quintuplic­at respecte a l’any 2020, quan les tecnològiq­ues de la ciutat van rebre 300 milions d’euros. Llavors la capital catalana ocupava la setzena posició del rànquing, segons es desprèn de l’estudi més rellevant del sector tecnològic a Europa que ha elaborat Atomico State of European Tech.

Les sis primeres ciutats d’aquesta classifica­ció són Londres –que fa quatre anys que lidera el rànquing– seguida de Berlín, París, Estocolm, Amsterdam i Munic. En el conjunt d’Europa, la inversió en empreses tecnològiq­ues ha superat per primera vegada aquest any els 100.000 milions de dòlars, una xifra que triplica la de l’any passat i que situa en tres trilions de dòlars el valor del sector a Europa.

El Consistori explica l’augment d’inversions, tant a Europa com a Barcelona, per “l’arribada de nous unicorns”, que és el nom que reben les empreses emergents amb una valoració de més de mil milions de dòlars. Europa acumula 300 unicorns, entre els quals Wallbox i Glovo, que han tancat aquest any amb les inversions més grans de la seva història, segons destaca l’Ajuntament de Barcelona.

El primer tinent d’alcade d’Economia, Treball, Competitiv­itat i Hisenda, Jaume Collboni, va celebrar que Barcelona “ara viu un bon moment des del punt de vista de l’economia i la creació d’oportunita­ts” com al seu parer revelen els rànquings econòmics que situen Barcelona com una “ciutat davantera internacio­nalment”. Collboni considera que aquests indicadors demostren que “ens estem recuperant amb molta solvència de la crisi mundial, atraient inversions i creant nous llocs de treball”. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain