La Vanguardia (Català-1ª edició)

John Goodman s’aprima 90 quilos

L’actor va decidir canviar d’estil de vida després de superar els 180 quilos el 2007

-

L’actor John Goodman es va fer popular als anys vuitanta i noranta per la seva vis còmica a l’exitosa sèrie Roseanne, però també pel seu aspecte, amb força quilos de més, poc habitual a la pantalla petita. Tot i això, la setmana passada va sorprendre amb un nou i irreconeix­ible aspecte físic que va lluir a la presentaci­ó de la sèrie d’animació The Freaks Brothers, en què ha donat veu a un dels personatge­s protagonis­tes. I és que el veterà actor de 69 anys s’ha aprimat la considerab­le xifra de 90 quilos. L’actor, que medeix 1,88 m, va arribar a superar els 180 quilos fa 15 anys.

El 2007 Goodman va decidir fer un gir radical a la seva vida i per això es va proposar canviar de dieta i d’hàbits, deixar completame­nt l’alcohol i contractar un entrenador personal. “Voler és poder. No és un camí fàcil. Em vaig prendre les coses amb calma. Només volia canviar el meu estil de vida. Controlar el meu pes gràcies a les porcions de menjar més petites i a un pla d’exercici m’ha ajudat a aconseguir-ho. Si jo he pogut, tu també podràs”, va declarar a la revista

AARP The Magazine.

El protagonis­ta de pel·lícules com Los Picapiedra, El gran Lebowski o Barton Fink va admetre el 2016 a la cadena ABC que es posava malalt cada vegada que es mirava al mirall. “Em passava el dia menjant. Abans canviava els meus hàbits tres mesos, perdia 30 quilos, i després, simplement, tornava als vells costums. Només havia d’esperar uns quants mesos més per tornar al principi. Això és el que passava, normalment”.

L’actor ha explicat que la clau de l’èxit ha estat bàsicament controlar les porcions i pensar una mica abans de menjar. “Sempre creia que tenia gana i he après a dir: ‘No ho necessito’. No vull ser un exemple per a ningú perquè m’encanta agafar un gelat i menjar-me’l a cullerades amb sucre i si torno a agafar quilos es decebran”.

El nutricioni­sta i guru del fitness Mackie Shilstone, que ha ajudat John Goodman a perdre pes, va revelar alguns detalls a The New York Post sobre la dieta que seguia l’actor, que va acompanyar d’exercici físic sis dies a la setmana: “Es va passar a la dieta mediterràn­ia, que consisteix, principalm­ent, de peix, nous, oli d’oliva, verdura i fruita”. ●

 ?? AR E  GA  A  / GE ?? A l’esquerra, l’actor el 2006. A la dreta, la setmana passada
AR E GA A / GE A l’esquerra, l’actor el 2006. A la dreta, la setmana passada
 ?? A BER     OR EGA / GE ??
A BER OR EGA / GE

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain