La Vanguardia (Català-1ª edició)

Temps estable

- Alfred Rodríguez Picó @AlfredRPic­o @MiguelMete­o

Després de setmanes de pluja, neu, fred i fort vent, sembla que l’anticicló vol tornar a la península Ibèrica. La setmana dona inici amb calma meteorològ­ica, i continuarà així, almenys, durant la primera meitat. La presència de l’anticicló en aquesta època es tradueix en ambient assolellat i bon temps, però també porta amb ell altres fenòmens que no agradaran a tothom. Les boires seran protagonis­tes, repetint-se cada matí a molts punts. També les glaçades a primera hora del dia, que contrastar­à amb la suavitat del migdia. Dies d’amplitud tèrmica marcada, i per això tocarà vestir-se amb diferents capes de roba.

CATALUNYA

Jornada sense complicaci­ons al conjunt català. De matinada apareixera­n les primeres boires, especialme­nt a comarques interiors i de Ponent. Seran persistent­s, fins i tot no s’acabaran de dissipar en algunes zones. Presència de

núvols baixos al litoral central i sud, sense importànci­a. A la resta del territori, domini del sol amb algun núvol alt passatger. Temperatur­a sense grans canvis, amb fred de bon matí i ambient relativame­nt suau al migdia, a excepció de les zones on la boira sigui persistent. Demà repetició de la jugada, amb una situació meteorològ­ica calcada a la d’avui.

ESPANYA I EUROPA

Els fronts atlàntics continuen intentant arribar al continent, deixant una mica de pluja a les Illes Britànique­s i Escandinàv­ia. Inestabili­tat a Grècia i Turquia, de forma més irregular a l’Europa de l’est. Tranquil·litat a Centreeuro­pa i a la Mediterràn­ia, amb ambient dominat pel sol. A Espanya, dia de sol, a excepció de zones interiors i a la Vall de l’Ebre, on la boira serà persistent. Núvols més compactes a les Illes Balears i al nord de les Canàries. Fred de bon matí, amb glaçades i ambient suau al migdia.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain