La Vanguardia (Català-1ª edició)

Porta oberta a la formació obligatòri­a per als usuaris de patinets

-

Ni l’amenaça de multes ni el casc obligatori estan aconseguin­t reduir l’accidental­itat dels patinets a les ciutats. És per això que fa temps que els experts en mobilitat reclamen més mesures de formació per estendre uns mínims coneixemen­ts de circulació que els usuaris desconeixe­n.

Tant el Servei Català de Trànsit, com la direcció general de Trànsit (DGT) i l’Ajuntament de Barcelona van recollir el guant ahir al 27è fòrum de seguretat viària de la capital catalana. Totes les administra­cions implicades es van mostrar favorables a una formació que podria ser fins i tot obligatòri­a per a tots els que no tenen carnet de conduir. “Cada vegada hi ha menys gent que va a l’autoescola però necessitem que aquesta formació la rebin encara que sigui d’una altra manera”, va resumir la regidora de Mobilitat, Laia Bonet. El cap provincial de la DGT a Barcelona, Adrià Puigpelat, tampoc no descarta aquesta possibilit­at, però considera que “ha d’anar lligada a la reforma dels permisos de conduir a escala europea”.

Una de les opcions més factibles és la que ja va proposar fa mesos el president del RACC, Josep Mateu. Alguna cosa similar al titolet de la nàutica per a usuaris de patinets, de manera que estiguin al cas de la normativa bàsica. “No n’hi ha prou fent formació a les escoles, hi ha usuaris de totes les edats i necessitem fer un pas més”, va reclamar Mateu. El mateix RACC, amb Spin, fa amb certa regularita­t cursos gratuïts als carrers de ciutats com Barcelona i Tarragona. Trànsit, per la seva part, en va fer al saló Automobile i va atreure 4.000 interessat­s. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain