La Vanguardia (Català-1ª edició)

Detinguts cinc lladres de rellotges de luxe aquest cap de setmana a Barcelona

-

A mesura que el turisme d’alt nivell adquisitiu ha anat traient el nas a poc a poc als carrers de Barcelona, també ho han fet els lladres especialit­zats a robar rellotges de luxe. Hi ha de tot, alguns formen part d’organitzac­ions criminals que recorren Europa robant només rellotges i d’altres són oportunist­es que amb gran violència van protagonit­zar algunes cròniques d’aquest estiu a la ciutat.

Aquest cap de setmana passat, la Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d’Esquadra van detenir cinc homes acusats de robar rellotges de luxe. Tots els arrestos es van fer als dos districtes que lideren el rànquing d’aquest tipus de robatoris: l’Eixample i Ciutat Vella.

Entre tots els detinguts acumulen una vintena d’antecedent­s per delictes relacionat­s amb el patrimoni.

El primer dels fets va passar al carrer Pau Claris, on van utilitzar un sistema que no havia transcendi­t fins ara. Els assaltants van colpejar el retrovisor del vehicle que prèviament havien selecciona­t. La víctima, una dona al volant, va abaixar la finestra i al moment de treure el braç per recol·locar el retrovisor al seu lloc li van arrencar el rellotge, valorat en 6.000 euros. Els dos detinguts són de nacionalit­at marroquina i tenen 18 i 22 anys. Aquesta detenció la va fer la Guàrdia Urbana de Barcelona

La segona actuació policial va ser al carrer Reina Cristina quan els agents de paisà, els fures de Ciutat Vella, van detectar la presència de tres lladres a qui ja van descobrir les intencions. Els van seguir amb sigil i van presenciar com arrencaven un rellotge valorat en 40.000 euros d’un turista. Els detinguts nascuts al Marroc, Algèria i França tenen 21, 23 i 24 anys.

Tots cinc van passar a disposició judicial i van quedar en llibertat. Cada vegada són més els propietari­s d’aquest tipus de rellotges de gran valor que opten per deixar-los a les caixes fortes de casa seva o als hotels per no arriscar-se. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain