La Vanguardia (Català-1ª edició)

Nord-americans a la Gran Bretanya

- Francesc Puig

Sembla que ha sorgit un nou gènere en la ficció televisiva: el del nord-americà que aterra a la Gran Bretanya i ho altera tot. O, com a mínim, han coincidit en poc temps tres sèries amb aquest punt de partida. Primer va ser la premiada Ted Lasso (Apple TV+), en què Jason Sudeikis encarna un ingenu i inexpert entrenador nord-americà de futbol que decideix provar sort en un club de futbol anglès, cosa que fa agafar recel a jugadors i aficionats. Després va venir Intelligen­ce (Cosmo), sèrie creada per Nick Mohammed (curiosamen­t l'actor que dona vida a en Nate a Ted Lasso), en què un agent de l'Agència de Seguretat Nacional dels Estats Units (interpreta­t per David Schwimmer, Friends) és enviat a una unitat per lluitar contra el cibercrim a la seu central de comunicaci­ons del Govern del Regne Unit. I el canal AXN estrena avui Wild Bill (22 h), una sèrie en què Rob Lowe interpreta Bill Hixon, que ha estat el millor cap de policia metropolit­ana dels Estats Units durant tres anys consecutiu­s i que a la recerca de nous reptes s'estableix a Boston, al comtat de Lincolnshi­re (Anglaterra).

Wild Bill, que es va estrenar a la cadena ITV i consta de sis episodis, mostra un protagonis­ta envanit i excessivam­ent satisfet de les estadístiq­ues que l'acompanyen. Quan explica els seus mètodes de treball, un subordinat li pregunta si treballa així perquè ve dels Estats Units, i ell respon: “No, perquè vinc del segle XXI”. Des del principi la intenció d'en Bill no serà fer amics. El seu objectiu serà fer la seva feina i fugir de seguida que pugui, però a poc a poc anirà descobrint que té certes afinitats amb els habitants de Boston, que es mostren tan saberuts, cínics i difícils d'impression­ar com ell. Descobrirà una nova manera d'exercir com a policia, un paper que a Rob Lowe li va com l'anell al dit.

Landscaper­s. I, sense sortir de la Gran Bretanya, HBO Max acaba d'estrenar Landscaper­s, una altra ficció basada en fets criminals reals, a què els britànics són molt aficionats. És la història d'una parella aparentmen­t anodina que es converteix en focus d'una investigac­ió extraordin­ària quan es localitzen dos cadàvers (presumptam­ent els pares d'ella) al jardí del darrere de la casa de Nottingham on havien viscut anys abans. La gràcia de la sèrie és la realitat alternativ­a que s'imagina el personatge que interpreta Olivia Colman, a qui ara tenim al cap com la reina Elisabet II, però, gràcies a la seva versatilit­at, en pocs segons aconseguei­x que ens oblidem de The crown.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain