La Vanguardia (Català-1ª edició)

Una olla de pressió

- A FLX X RA3T R A LA

“No puc, el cos no pot. No puc amb la meva ànima. Tornaré quan estigui bona”, va anunciar Verónica Forqué a Pepe Rodríguez, el gran cuiner en cap i jutge del popular programa MasterChef (La 1, TVE). Ullerosa, plorosa, va enrotllar el seu davantal i l’hi va lliurar a Pepe Rodríguez.

Verónica Forqué havia tornat a plató per acomiadar-se del programa, després del desvari de la setmana anterior. Durant la prova d’exteriors a un resort de luxe a Tenerife, l’actriu s’havia exaltat fins a posar en perill la seva vida: en tres ocasions va voler obrir una enorme olla de pressió que bullia als fogons. Una olla de pressió.

Van frenar in extremis aquesta bogeria els seus companys, que per llarga estona van encaixar les seves insolèncie­s, crits i invectives. Ella no acceptava la més mínima indicació ni reconvenci­ó de ningú: “Calla!”, els deixava anar.

Una olla de pressió.

“Faig el que em dona la gana”, repetia, sembrant el caos. Descontrol­ada, era intractabl­e a les proves, i a Tenerife només Pepe Rodríguez va aconseguir calmar-la, anant a fer uns exercicis de ioga que practicave­n junts.

Una olla de pressió.

Volia controlar-ho tot i perdia el control. Desbordada pels seus propis nervis, va fer volar cassoles, va cridar, va llançar menjar a les escombrari­es, va increpar. Tots ho vèiem: en el concurs, a Verónica Forqué li anava la vida. Una olla de pressió.

Després de dos mesos i mig a la pantalla, davant David Bustamante, Miki Nadal, Juanma Castaño i Belén López, Verónica Forqué va anunciar la retirada, veu trencada i mans crispades: “Estic regular, necessito descansar. El meu cos i l’univers em diuen ‘cal que t’aturis’”. Pepe Rodríguez, trist, va recollir-ne el davantal.

Veig l’escena de l’olla de pressió, ara, i entenc que volgués obrir-la. L’olla era ella mateixa. Va intentar alleujar la seva pressió interior enrotllant el davantal i sortint del plató. No sé si hi va haver algun profession­al de la psique que intentés persuadir-la que sortir del plató no implica sortir de la vida, una cosa que potser ella va veure com una sola i mateixa cosa. – @amelanovel­a

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain