La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Barcelona no veu el fons

Xavi està decebut amb una part de la plantilla blaugrana i es comença a resignar que no hi haurà una reacció real fins que no arribin reforços i es faci neteja al vestidor

-

És normal que l’afició estigui decebuda; nosaltres també estem tristos”

Xavi Hernández Entrenador del Barcelona

Cal fer entendre a la gent on són i per a qui juguen” Dani Alves efensa del Barcelona

Ningú no posa fi a la deriva. No es veu el fons del pou on ha caigut el Barcelona. La paradoxa és que l’empat d’El Sadar va acostar una mica més el Barça a la quarta plaça –se situava a sis punts, i ara a cinc–, però l’allunya molt més del seu intent per canviar la dinàmica de l’equip, incapaç de trobar la seva identitat futbolísti­ca i cada vegada més afectat psicològic­ament. El repetit inici del nou cicle del Barcelona es va assemblar massa al vell règim, amb els mateixos defectes que l’acompanyen aquests últims anys: falta de gol, poca seguretat defensiva i una classe mitjana que amb prou feines treu el cap, per més que ja estiguin tots al punt de mira. Els únics que donen la cara i fan passos endavant són els joves que haurien de ser al filial i estan obligats a marcar diferèncie­s al primer equip.

Fins i tot Xavi Hernández, la il·lusió personific­ada quan va arribar procedent de Qatar, comença a mostrar certa resignació. Si al seu dia Koeman confiava a tenir recuperats Ansu Fati, Dembélé i Agüero per veure l’autèntica versió de l’equip, el tècnic egarenc ja sembla que mira al gener, quan han d’arribar els fitxatges d’hivern que ha pactat amb el president i la cúpula com a pla de xoc.

Ja han estat diverses les vegades que l’egarenc ha assenyalat que l’objectiu actual és acabar bé l’any en espera de remuntar i millorar amb els reforços. El tècnic està decebut amb la resposta que ha tingut la plantilla, sobretot de la part que se suposa que està en una edat de maduresa. Una vegada dins, s’ha trobat que el pessimisme està contaminan­t diverses peces clau. En aquesta direcció es pot llegir que només fes tres canvis contra l’Osasuna, el tercer ja al minut 88. I aquesta negativita­t passa factura. A El Sadar, després del 2-2, el Barça ja no es va rebel·lar. Com a conseqüènc­ia, l’equip blaugrana només ha guanyat 8 dels 22 partits d’aquesta temporada, amb prou feines un 36%.

Xavi es posa a la pell dels culers, i entén que els aficionats comencin a resignar-se. “És normal que la gent estigui decebuda; nosaltres també estem tristos. El barcelonis­me no passa pel millor moment de la història. Hem d’intentar canviar el xip i aquesta dinàmica com sigui”, va assenyalar.

Per això compta amb un guanyador com Dani Alves, que l’ajudarà a partir del 2 de gener. “Sabem que estem en una situació problemàti­ca, però no ens podem quedar aquí. Cal buscar la solució i cal fer entendre a la gent on és i per a qui juga. Quan vaig arribar la primera vegada també estava en marxa una transforma­ció. Si fem bé la feina, el Barça tornarà a ser l’equip que coneixem i a què estem acostumats”, va dir recordant als 38 anys la seva primera etapa.

Malgrat que la situació no és gens pròspera en l’àmbit esportiu, l’equip amb prou feines va passar unes hores per Barcelona abans de viatjar a Riad (Aràbia Saudita), on avui disputarà la Maradona Cup contra el Boca Juniors en homenatge a l’astre argentí, que va morir el novembre del 2020. Una altra pedra al camí després de tres partits seguits sense guanyar. L’entrenador blaugrana va admetre públicamen­t que l’amistós no és la millor manera de preparar el partit contra l’Elx de dissabte i del dia 21 al Pizjuán. “No ens va bé pel viatge, però el club ja el tenia pactat”, va assenyalar.

Aquesta és la realitat del Barça, convertit en un peix que es mossega la cua. Està tan malament econòmicam­ent que ha de fer el cor fort, i fins i tot supeditar la planificac­ió del primer equip per ingressar una mica més de 2,5 milions de l’Aràbia Saudita. Es tracta d’una de les poques entrades extraordin­àries a la paupèrrima caixa del club els últims mesos que no sigui un crèdit.

El president Joan Laporta va sortir enfadat i esbroncat de

Pamplona, on fins i tot es va encarar amb un aficionat que li va dir “lladre”. El mandatari no va acompanyar l’equip a Riad, amb l’excusa de la gala dels premis Golden Boy, que es va celebrar ahir a Torí.

Així que va ser Xavi, que ja va ser la primera veu del Barcelona a reaccionar al cas Benaiges, qui va haver de respondre sobre si la destinació l’incomodava. Ho va fer recordant que amb el seu anterior club, l’Al-Sadd qatarià, ja havia visitat el país. “És un plaer tornar a ser a l’Aràbia Saudita, on sempre m’han tractat molt bé. El Barcelona sempre defensa els drets humans. No hi ha cap problema. Hem vingut aquí a homenatjar Maradona”. ■

 ?? FCB ?? Premis bl"ugr"n". Dues setmanes després de guanyar el trofeu Kopa a París, Pedri va ser guardonat ahir amb el Golden Boy a Torí com a millor jugador de menys de 21 anys. L’holandesa Lieke Martens es va emportar el Golden Woman
FCB Premis bl"ugr"n". Dues setmanes després de guanyar el trofeu Kopa a París, Pedri va ser guardonat ahir amb el Golden Boy a Torí com a millor jugador de menys de 21 anys. L’holandesa Lieke Martens es va emportar el Golden Woman

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain