La Vanguardia (Català-1ª edició)

Movistar i DAZN oferiran les cinc pròximes Lligues

LaLiga ven els drets de televisió per 4.950 milions d’euros

-

LaLiga va anunciar ahir a la nit l’adjudicaci­ó a Movistar i DAZN dels drets de televisió per a les pròximes cinc temporades, a partir de la 2022-2023, per 4.950 milions d’euros. Cada operadora emetrà un total de cinc partits per jornada, però Movistar podrà oferir, a més, tres jornades completes. La venda suposa un lleuger augment d’un 1% respecte a la comerciali­tzació anterior (990 milions per 980 milions) en un context en què la gran majoria de les grans lligues europees han reduït els seus ingressos. Per Javier Tebas, “l’operació és un acord històric”.

Segons fonts de LaLiga, “el nombre d’ofertes rebudes ha estat molt elevat, i ha mostrat l’interès que els principals operadors nacionals i internacio­nals tenen en la Lliga gràcies al seu gran producte audiovisua­l, la seva estabilita­t econòmica i els seus acords estratègic­s recents”.

L’adjudicaci­ó de Movistar i DAZN pot portar a continuar l’associació que tenen els dos operadors per oferir el futbol de manera íntegra i que els abonats de qualsevol de les dues plataforme­s puguin veure tota la jorsevol dels dos clubs abans citats contra el València, Atlètic, Athletic i Sevilla.

El segon lot, el que ha estat adjudicat a DAZN, inclou el clàssic de la primera volta i els altres dos condiciona­nts: un màxim de 18 partits del Barcelona i el Madrid i no l’anada i tornada contra els mateixos quatre equips abans esmentats.

Encara queden pendents el concurs dels partits de Segona Divisió, la Lliga Smart Bank,

Cada operador emetrà cinc partits de cada jornada i un màxim de 18 de Barcelona i Madrid

Horeca (per a l’hostaleria) i el partit en obert. “Sortiran a concurs previsible­ment entre el febrer i el març del 2022”, informa la patronal en un comunicat.

En el seu escrit LaLiga assenyala que “se sent satisfeta de continuar la seva relació contractua­l amb Telefónica com a sòcia d’una important part dels seus drets audiovisua­ls i dona la benvinguda a DAZN, l’operador mundial més gran d’OTT’s d’esport, a la nostra competició, esperant que entre tots aconse

 ?? XAVIN/ EN/VN/A ?? El clàssic és el gran reclam televisiu internacio­nal de la Lliga
XAVIN/ EN/VN/A El clàssic és el gran reclam televisiu internacio­nal de la Lliga

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain