La Vanguardia (Català-1ª edició)

I a sobre, el Nàpols

El sorteig no és benèvol amb els blaugrana, que es creuen amb el pitjor rival possible

-

El sorteig no va ser benèvol amb el Barça, que per poder accedir als vuitens de final de l’Europa League haurà d’eliminar el rival més potent dels que li podien tocar: el Nàpols, a qui ja va fer fora de la Champions 2019-2020.

L’únic precedent entre els uns i els altres va quedar marcat pel coronaviru­s, ja que l’anada es va jugar a Itàlia amb públic a finals de febrer del 2020 (1-1) i la tornada va haver de disputar-se més de cinc mesos després, a començamen­ts d’agost, a porta buida a Barcelona (3-1).

El Barça és molt diferent d’aquell. Llavors van jugar contra un equip amb Messi, Griezmann i Luis Suárez. No en queda cap. Tampoc Rakitic o Arturo Vidal. Ansu Fati només va jugar tres minuts dels 180. I ara Xavi necessita com sigui els gols del del planter.

En canvi, l’equip italià ha canviat molt molt poc la seva columna vertebral per més que a l’estiu Luciano Spalletti rellevés Gattuso a la banqueta. En aquests dos cursos amb prou feines ha perdut José Callejón. De fet, la seva plantilla és encara més forta.

Continuen el colombià Ospina a la porteria (tot i que en l’Europa League juga Meret); el senegalès Koulibaly i el campió de l’Eurocopa Di Lorenzo en defensa; l’espanyol Fabián Ruiz i Zielinski en la creació, i Mertens, Insigne i Chucky Lozano en atac.

Però és que en aquest temps ha arribat el central Rrahmani, una torre que ha relegat Manolàs. Al mig del camp, Zambo Anguissa, ex del Vila-real, hi posa la potència. Mentre que les esperances estan dipositade­s en el nigerià Oshimen, per qui van pagar 70 milions al Lilla, que substituei­x quan està lesionat –com ara– Petagna, un altre nou.

El Nàpols va començar el curs com un cicló i va ser l’últim equip que va perdre a les grans lligues. No va caure fins al 21 de novembre. Tot i això, ha caigut al quart lloc de la Serie A després de guanyar només en una de les últimes cinc jornades. ■

 ?? TIZIANA FABI / AFP ?? Anguissa, ex del Vila-real i el Fulham
TIZIANA FABI / AFP Anguissa, ex del Vila-real i el Fulham

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain