La Vanguardia (Català-1ª edició)

Què li passa al Barça?

- Santi Nolla

Si va malament l’herència sempre és dolenta i si va bé, és que s’ha remuntat. El dia abans de les eleccions del març, el Barça va jugar a Pamplona contra l’Osasuna i va guanyar 0-2, amb tres centrals (Mingueza, Umtiti, Lenglet) i dues puntes (Messi i Griezmann) amb Koeman a la banqueta i l’equip segon a la Lliga empatat a punts amb el Madrid i a dos de l’Atlètic amb totes les opcions obertes per conquerir el títol. Diumenge el Barça va empatar contra l’Osasuna amb tres centrals (Araujo, Piqué, Umtiti) i tres puntes (Dembélé, Luuk de Jong i Abde) i està classifica­t al vuitè lloc de la taula, a 18 punts del Madrid, sense opció de Lliga, amb l’objectiu-obligació de quedar entre els quatre primers, fora de la Champions i a setzens de l’Europa League. Què ha passat de Pamplona a Pamplona els últims nou mesos?

1) Se n’han anat Messi i Griezmann i, amb ells, 60 gols.

2) La plantilla s’ha rejovenit amb joves amb molt de futur i veterans amb massa passat. Falten els futboliste­s de present.

3) La situació econòmica i el fair play financer han impedit de fitxar jugadors de gran nivell.

4) Koeman no va comptar amb el suport de la cúpula i Xavi, amb tot el suport, no ha tingut temps de capgirar-ho.

5) Els futboliste­s han abaixat el seu rendiment com mai, sense confiança, tensats o físicament fora de forma per aguantar al màxim nivell 90 minuts cada partit.

6) El club s’ha penjat de l’herència per explicar el desastre i no s’han aportat prou ingressos, ni més baixes de la plantilla ni retallades salarials que hagin pogut revertir la situació.

7) El pes de la inèrcia del vestidor encara persisteix en un equip Messidepen­dent que pretén continuar jugant com si hi fos Leo.

8) És possible que l’etapa del número u hagués arribat a la seva fi. Però no se’n va planificar la sortida, que va ser molt sorprenent.

9) La gestió segur que ha de tenir importànci­a, però, per què en un mateix club la gestió del femení i les seccions és sensaciona­l i, en canvi, el primer equip pateix tant amb els mateixos gestors?

10) La pandèmia ha estat molt dura amb el Barça, però ara és molt important oblidarse del retrovisor, mirar cap endavant i revertir la situació.

És possible que hi hagi més causes. Al barcelonis­me tot es mira en funció d’istmes i de bàndols, però només hi ha una realitat. Ara el calendari afavoreix un Barça que necessitat agafar confiança amb bons resultats i que pot recuperar Ansu Fati i Pedri i fitxar al gener. Si s’ha tocat fons tot pot anar a millor. Cal aprofitar-ho.

El pes del vestidor és clau en el repartimen­t de quotes de responsabi­litat en l’èxit i en el fracàs

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain