La Vanguardia (Català-1ª edició)

Agnel admet els fets, però “sense coacció”

Acusat de violar una menor

-

Yannick Agnel, el doble campió olímpic francès de natació imputat per violació i agressió a una menor de 13 anys, ha reconegut “la materialit­at dels fets al·legats”, però nega haver exercit cap “coacció” sobre la víctima, segons va explicar ahir el fiscal de Mülhausen, Edwige RouxMorizo­t.

Agnel, de 29 anys, retirat de la competició, admet que va tenir relació amb la menor, Naome Horter, filla del seu exentrenad­or –va estar vivint a casa seva–, però “precisa que ell no tenia la sensació que hi hagués coacció”, va afegir el magistrat en la seva compareixe­nça.

Tot i això, aquesta al·legació no l’eximeix dels càrrecs. Segons va recordar el fiscal, la llei francesa prohibeix qualsevol relació sexual entre un adult i un menor de 15 anys, encara que aquest últim ho consenti. “Si els fets constituei­xen violació o agressió sexual és perquè hi ha una diferència d’edat important” entre la víctima, que tenia 13 anys en el moment dels fets, el 2016, i el nedador, que en tenia 24.

Els fets haurien tingut lloc “durant tot el 2016”, a Mülhausen, ciutat d’entrenamen­t del nedador, i a l’estranger, a Tailàndia, Tenerife (llocs d’entrenamen­t de la selecció francesa) o Rio, seu dels Jocs Olímpics del 2016.

El fiscal va explicar que no s’ha sol·licitat presó preventiva d’Agnel perquè els fets van passar fa anys i es consideren suficients els controls imposats pel jutge: prohibició d’abandonar la zona de París, lliurament del passaport i prohibició de contactar amb la víctima i la família.

Els fets que li imputen podrien suposar a Agnel un màxim de 15 anys de presó si fos jutjat i declarat culpable. ●

Si és jutjat i declarat culpable, al doble campió olímpic li podrien caure quinze anys de presó

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain