La Vanguardia (Català-1ª edició)

Compensaci­ó milionària per a les gimnastes víctimes de Nassar

Acord històric als EUA: 380 milions de dòlars

-

Les gimnastes dels Estats Units que van patir els abusos sexuals del metge Larry Nassar rebran una compensaci­ó de 380 milions de dòlars. Ho estableix l’acord amb la Federació de gimnastes dels EUA i els comitès olímpic i paralímpic i les seves respective­s empreses assegurado­res.

D’aquesta manera es tanca una batalla legal de gairebé cinc anys. La suma, avançada per The Wall Street Journal, figura entre les més grans mai registrade­s per abusos sexuals. Se’n beneficiar­an centenars d’atletes, al voltant de cinccentes, que van patir els atacs al llarg de tres dècades, quan eren nenes o adolescent­s. L’acord inclou les reclamacio­ns de guanyadore­s de medalles d’or com Simone Biles, una de les veus més fortes contra el metge condemnat a 60 anys de presó, Aly Raisman i McKayla Maroney. Van ser tractades per Nassar durant el temps en què va ser el metge de l’equip dels EUA. Hi figuren, a més, gimnastes que competien en clubs locals i que van buscar el tractament de Nassar per la reputació nacional que li oferia ser el metge de l’equip olímpic.

El setembre del 2016, Jamie Dantzscher, medalla de bronze als Jocs Olímpics del 2000 (Sydney), va presentar una demanda contra els dirigents esportius dels Estats Units pels abusos del metge. A mesura que moltes altres reclamacio­ns s’hi van afegir, la USA Gymnastics (la federació) va presentar suspensió de pagaments el 2018.

Aleshores la indignació per la quantitat de revelacion­s sobre la resposta del moviment olímpic davant el cas Nassar havia forçat la renúncia de molts alts funcionari­s tant de la federació com del comitè olímpic, entre els quals els líders de les dues organitzac­ions, Steve Penny i Scott Blackmun. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain