La Vanguardia (Català-1ª edició)

S’han fixat els esquemes, però falten els detalls de la reforma laboral

-

Els esquemes estan estructura­ts però falta concretar els detalls. D’aquesta manera defineixen l’estat de les converses sobre la reforma laboral fonts de la negociació després de la reunió d’ahir, que es va prolongar ben bé durant cinc hores.

Es van tractar tots els temes conflictiu­s, temporalit­at, subcontrac­tació i els contractes fixos discontinu­s, sense oblidar la negociació col·lectiva. I avui continuen, a partir de les deu del matí. És la intensific­ació de les negociacio­ns, amb reunió pràcticame­nt diària aquesta setmana per intentar accelerar les treballs. Són conscients que el calendari se’ls tira a sobre, ja que la data límit és el 31 de desembre.

En una àrea clau com és la temporalit­at, el plantejame­nt ha quedat finalment fixat. Els contractes temporals hauran de tenir una causa a justificar i amb un màxim de dies per any. El que no està acordat és quants dies. L’última proposta del Govern central el situava en 90 per any, a la zona intermèdia entre les exigències dels sindicats i de la patronal.

En la negociació col·lectiva, Govern i sindicats són clars en el fet de voler establir la prevalença dels contractes sectorials sobre els d’empresa, i de moment, la patronal es resisteix, encara que sap que aquest punt és una línia vermella per a l’altra part.

La vicepresid­enta segona i ministra d’Economia, Nadia Calviño, va dir ahir que estan fent tot el possible per arribar a un acord a tres. “Crec que seria molt important que l’acord comptés no només amb el suport dels sindicats, sinó també dels representa­nts de la patronal, perquè a més tindrem una reforma laboral que serà bona per a les empreses del nostre país”, va dir Calviño. ■

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain