La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els expresiden­ts del Cercle demanen a Faus un candidat de consens o eleccions

Posteriorm­ent, la junta dona suport a Jaume Guardiola

- MANEL P REZ

Els expresiden­ts del Cercle d’Economia es van reunir ahir amb l’actual president, Javier Faus, per analitzar la manera d’elegir al relleu d’aquest últim, una cosa que ha de succeir el proper maig. Faus va plantejar que Jaume Guardiola, actual membre de la junta, exconselle­r delegat de Banc Sabadell, president del Patronat d’Esade i de la comissió econòmica del Barça, fos el candidat de consens, institucio­nal.

Però una majoria dels expresiden­ts van objectar que quan es va conèixer que hi havia una altra candidatur­a, la de Rosa Cañadas, presidenta de la Fundació Tanja, que hauria descartat suggerimen­ts de ser vicepresid­enta de la candidatur­a del primer, o successora en un mandat posterior, no tenia sentit prendre partit i trencar la neutralita­t institucio­nal. Al final, la trobada va concloure amb l’encàrrec a Faus de què busqui un candidat de consens, i si tal cosa no fos possible, es convoquin eleccions. El pacte, segons fonts presents, implicava la neutralita­t de la Fundació del Cercle, la junta i els expresiden­ts. Malgrat això, un portaveu de la junta va informar ahir a la nit que aquesta havia decidit donar el seu suport formal a Guardiola com a substitut de Faus.

Tradiciona­lment, el Cercle tenia establert un planificat procés d’elecció que s’iniciava amb la proposta del president en exercici, reflectint el consens de la seva junta i dels socis de l’entitat, que es presentava als expresiden­ts, que d’aquesta manera, amb el seu suport tancaven el cercle per triar el recanvi.

La majoria dels expresiden­ts va opinar que aquestes circumstàn­cies no es donen ara, a l’haver-se postulat dues possibles candidatur­es, unes de les quals, la de Rosa Cañadas, ja va assegurar que es presentarà i no pactarà diluir-se. La conclusió dels antics presidents és que en el cas que Guardiola concretés la seva decisió de presentar-se també, la qual cosa encara no ha fet públicamen­t, haurien de ser els socis qui decidissin.

Els expresiden­ts assistents al dinar van ser Juan José Brugera, Antoni Brufau, Salvador Alemany, Josep Piqué, Pedro Fontana, Joan Mas-Cantí, Vicenç Oller, Carles Cuatrecasa­s i Carles Tusquets, marit de Cañadas. ●

Després del dinar amb els antics presidents, la junta va informar que l’antic executiu és el seu candidat

 ?? Barc lonKNo ?? El president del Govern central, Pedro Sánchez, en l’última reunió del Cercle, el juny passat
Barc lonKNo El president del Govern central, Pedro Sánchez, en l’última reunió del Cercle, el juny passat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain