La Vanguardia (Català-1ª edició)

Armie Hammer fa els deures

L’actor passa nou mesos en un centre de rehabilita­ció de drogues i sexe

-

L’actor Armie Hammer, conegut entre altres pel·lícules per Call me by your name, que va rodar amb Timothée Chalamet, però sobretot per les pàgines que va ocupar el seu nom després de ser acusat de violació i de fantasies caníbals per diverses dones, acaba de sortir d’un centre de rehabilita­ció. L’intèrpret, de 35 anys, ha passat nou mesos de tractament en un complex de Florida especialit­zat en addiccions en drogues, alcohol i sexe, on va entrar per voluntat pròpia el 31 de maig. Ara el seu advocat ha confirmat que ha tornat a casa. “És genial, ho està fent realment bé, i és una notícia meravellos­a per a la seva família. Ha tornat a les illes Caiman”, ha declarat. L’actor continua sent investigat per la policia.

Va ser al gener quan Hammer es va situar al centre d’un dels escàndols més sorprenent­s dels últims anys a Hollywood després que sortissin a la llum les seves suposades fantasies sexuals de naturalesa caníbal. Es van filtrar per xarxes socials unes presumptes converses privades, que no es van poder verificar, entre Hammer i dones que mostraven algunes de les fantasies sexuals extremes de l’estrella hollywoodi­ana: tenir sexe amb elles, trencar-los els ossos, beure-se’n la sang i menjar òrgans humans.

Dos mesos després la cosa va empitjorar quan una dona va denunciar que el 2017 l’actor l’havia forçat a mantenir relacions sexuals sense el seu consentime­nt durant quatre hores: “Em pensava que em moriria”, explicava la víctima. Arran d’aquesta revelació, més testimonis que l’assenyalav­en per abús i canibalism­e van sortir a la llum.

Al principi ell va negar totes les acusacions i va dir que eren “atacs falsos i viciosos” en contra seva. I que totes les relacions que havia mantingut fora del matrimoni havien estat totalment consensuad­es. Hammer ja s’havia separat feia un any de la seva dona, la celebrity televisiva dels Estats Units Elizabeth Chambers, amb qui es va casar el 2010 i té dos fills, Harper, nascuda el 2014, i Ford, que va arribar al món tres anys després. Arran de l’escàndol, l’exdona, que el va arribar a qualificar de “monstre”, va mostrar al seu perfil d’Instagram el suport a les víctimes de violència masclista. Segons la revista Vanity fair, va ser a ella a qui l’actor va trucar al maig per demanar-li ajuda i expressar-li que estava a punt per sotmetre’s a un tractament.

Si llavors la seva vida personal es va ensorrar, la seva carrera profession­al, també. La indústria cinematogr­àfica li va girar l’esquena, es va quedar sense agència de representa­ció i va haver de renunciar a quatre feines:

Shotgun wedding, una comèdia que hauria protagonit­zat amb Jennifer López; The offer, una minisèrie basada en els dies del rodatge d’El padrí; el thriller

Billion dollar spy, i, finalment,

Gaslit, una ficció on hauria compartit elenc amb Julia Roberts i Sean Penn.

Ara els ulls estan posats en l’actor i en els següents passos que farà. L’última pel·lícula en què va participar, Muerte en el Nilo, una adaptació d’Agatha Christie, va veure ajornada l’estrena després de l’escàndol. Ara Disney la podria projectar en cinemes al febrer. ●

 ?? TODD WILLIAMSON E! ENTERTAINM­ENT   GETTY ??
TODD WILLIAMSON E! ENTERTAINM­ENT GETTY
 ?? ?? V    L’actor està separat d’Elizabeth Chambers; a la dreta, amb Timothée Chalamet
V L’actor està separat d’Elizabeth Chambers; a la dreta, amb Timothée Chalamet
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain