La Vanguardia (Català-1ª edició)

Cap a on va Casado?

- Jordi Juan Director

Alberto Núñez Feijóo ha guanyat quatre eleccions seguides a Galícia per majoria absoluta. Es diu aviat, però és una cosa molt difícil d’aconseguir. El president gallec sempre s’ha caracterit­zat per fer un discurs centrat i més preocupat per la gestió que no per vendre ideologia. A les últimes eleccions, celebrades el 2020, es va imposar sense que Cs i Vox obtinguess­in cap escó, que és tot un símptoma que es pot fer una política conservado­ra i moderada sense el perill de deixar un espai a la dreta perquè es colin els adversaris.

L’estil de Pablo Casado és completame­nt diferent. Ho vam escriure aquí i no ens cansarem de recordar-ho: el seu millor moment polític va ser en la intervenci­ó al Congrés per respondre a la moció de censura presentada per Santiago Abascal contra el Govern central. Discurs moderat i centrat, totalment allunyat del llenguatge de Vox. Va ser un miratge. Des d’aleshores, Casado s’ha abocat a intentar competir amb Abascal amb un discurs extremista més típic d’un usuari de les xarxes socials que no pas d’un líder que vulgui governar Espanya. És inadmissib­le que converteix­i un fet aïllat (si és que existeix) en un de general quan afirma que a Catalunya hi ha professors amb instruccio­ns per no deixar anar al lavabo nens perquè parlen en castellà o que a les Balears s’ha prostituït menors sota la tutela del Govern autonòmic.

Feijóo i Casado van coincidir ahir en un acte a A Coruña, i allà el primer li va recomanar que la seva missió era “portar la responsabi­litat, la serenitat i la calma a la política espanyola”, a la qual cosa el president del PP li va respondre que no havien de callar davant de res. “Anem bé”, va concloure. El que no se sap és cap a on va. Segurament si no surt de la bombolla de la capital, on és aclamat i on consumeix només determinad­a premsa, es pot sentir molt consolidat. Però per guanyar les pròximes eleccions generals necessitar­à alguna cosa més. Que no s’ho prengui malament, però Feijóo li ensenya un camí. Tant de bo li faci cas pel seu bé, i pel de tots. Aquesta crispació és inaguantab­le.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain