La Vanguardia (Català-1ª edició)

Salvador Illa manté Núria Parlon i Ferran Pedret a la nova executiva del PSC

-

Ja ho va decidir Salvador Illa a l’octubre, quan la direcció del PSC va convocar el congrés d’aquest cap de setmana que l’encimbella­rà com a nou líder del partit. “Aquest ha de continuar sent el partit de la proximitat, dels alcaldes (...), que parli a la Catalunya sencera”. I així s’entén que hagi decidit mantenir a l’executiva l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon.

Parlon formava part de la direcció d’Iceta, com a secretària de desenvolup­ament sostenible, però la seva tasca en matèria de seguretat al capdavant del setè municipi més poblat de la província de Barcelona ha cridat l’atenció d’Illa, que l’ha situada com a responsabl­e d’aquests afers en la nova executiva.

L’alcaldessa estava més allunyada de la vida de partit després de perdre les primàries contra Iceta el 2016. El seu criteri a favor del dret a decidir en una consulta legal i acordada la va portar a deixar l’executiva del

PSOE pel suport dels socialiste­s a l’aplicació de l’article 155 a Catalunya. Però el nou PSC d’Illa es vol “eixamplar” per diluir els blocs (independen­tista versus constituci­onalista) i comptar amb tothom de cara a les municipals del 2023, de manera que Parlon hi té cabuda.

Per la seva banda, l’actual diputat i secretari primer de la Mesa del Parlament, Ferran Pedret, també serà a l’equip d’Illa, com a secretari de millora de l’autogovern, una plaça de nova creació en l’òrgan de direcció del PSC.

El primer secretari electe s’ha ocupat els últims dies de revelar algunes de les novetats de la seva executiva, i les que ocuparan Parlon i Pedret són dues àrees a què dona una rellevànci­a especial, en què “Catalunya ha d’avançar”, assegura. Però Illa deixa per a aquest dissabte el nom que genera més interès, el del nou secretari d’organitzac­ió del partit, que serà la seva mà dreta en l’aparell.

També falta per revelar qui serà el vice primer secretari, i si finalment es decideix diversific­ar la responsabi­litat que encara té la portaveu del PSOE al Senat, Eva Granados.

En canvi, ja se sap que Miquel Iceta serà el president del PSC, i que la fins ara presidenta, l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, ocuparà la vicepresid­ència.

Illa també ja ha decidit que el catedràtic d’economia Francesc Trillas sigui el secretari d’Economia i Hisenda, i que Raúl Blanco, secretari general d’Indústria i Pime del Govern central, s’ocupi dels temes d’energia i transició digital del partit. A més, ha reservat per a un nou i jove valor, Elia Tortolero, les funcions de portaveu. ●

L’alcaldessa ocuparà la secretaria de seguretat del partit, i el diputat, la de millora de l’autogovern

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain