La Vanguardia (Català-1ª edició)

El PSC busca un ampli suport als comptes

L’abstenció d’ERC garanteix el tràmit, però Collboni vol comptar, almenys, amb la formació de Parera

-

El ple de dijous de la setmana que ve votarà el pressupost de l’Ajuntament de Barcelona per al 2022: uns comptes de 3.406 milions d’euros que tenen el tràmit assegurat després que ERC, a contracor, s’hagi d’abstenir com a contrapres­tació pel suport dels comuns als comptes de la Generalita­t. Tot i això, el PSC encara vol sumar al pressupost, almenys, la Barcelona pel Canvi d’Eva Parera. Com en anys anteriors, la formació liderada de Jaume Collboni vol la majoria més àmplia possible i que no sembli que el govern municipal depèn dels republican­s. Dilluns hi haurà una reunió amb tots els grups... i el compte enrere ja està en marxa.

“Creiem que la proposta de concreció final del pressupost respon a allò que l’oposició pot compartir amb el govern municipal”, va manifestar el dirigent socialista en explicar que ja s’han acabat de concretar els 183 milions d’inversió, que s’esperaven negociar amb l’oposició, i dels quals sortiran les partides que, per exemple, es destinaran a l’ampliació de l’hospital del Mar (7,7 milions d’euros), a la reforma de la Rambla (3 milions) o a l’Hivernacle (2 milions).

Jaume Collboni ho va dir en una compareixe­nça amb el tinent d’alcalde dels comuns, Jordi Martí Grau, que de fet va remarcar que es tracta d’un pressupost d’“esquerres”, “com en anys anteriors”, per la qual cosa espera que s’acabi aprovant també per “una majoria d’esquerres”. Una referència clara, encara que no els esmentés, a Esquerra, per als comuns els “socis preferents” –qualificac­ió que ja irrita els republican­s–, i més després que les últimes setmanes des de BComú s’hagi insistit perquè ERC s’afegeixi a l’acord. Gairebé alhora, la formació liderada per Ernest Maragall, per enèsima vegada, va voler deixar clar que ells no han negociat res i que estan farts dels incomplime­nts d’anys anteriors. Van posar com un dels exemples l’Hivernacle, del deterioram­ent del qual aquest diari va tornar a donar compte ahir.

En la reunió de dilluns els socialiste­s miraran de portar a l’acord, almenys, a Barcelona pel Canvi, una cosa que no fa gaire gràcia als comuns. “Ja van votar a favor de la tramitació inicial dels pressupost­os”, va recordar Jaume Collboni. La formació liderada per Eva Parera podria ser especialme­nt clau en el cas de l’aprovació de les ordenances fiscals, que s’abordaran en una comissió extraordin­ària d’Economia dimarts. En aquest punt el govern sociocomú no té assegurada l’abstenció d’ERC.

La proposta de l’executiu passa per tornar a bonificar un 75% la taxa de terrasses, una cosa que també afectarà fires i quioscos. I, com ja es va anunciar, la congelació de la majoria dels impostos. ●

L’executiu local proposa que es mantingui un 75% de la bonificaci­ó de la taxa de terrasses

 ?? BarcBe oncrDAB V IHDDGceA ?? La regidora Montserrat Ballarín i els tinents d’alcalde Jaume Collboni i Jordi Martí
BarcBe oncrDAB V IHDDGceA La regidora Montserrat Ballarín i els tinents d’alcalde Jaume Collboni i Jordi Martí

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain