La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Govern planteja protegir 1.200 ha al delta del Llobregat per evitar la multa de la UE

-

La Generalita­t ha presentat en diverses instàncies una proposta per ampliar les zones d’especial protecció de les aus (ZEPA) al delta del Llobregat. És la resposta a la carta de requerimen­t de la Comissió Europea a Espanya per la desprotecc­ió del Delta. L’expedient de la UE estima que en l’ampliació de l’aeroport del Prat (empresa el 2002) no es van adoptar les mesures degudes de compensaci­ó pactades en la declaració d’impacte ambiental del 2002.

El pla del Govern incrementa­ria les àrees protegides en 1.200 ha al Baix Llobregat. Antoni Ferran, director general de Medi Natural, va jutjar que aquestes mesures podrien “efectivame­nt ajudar a evitar una sanció de la UE”. “Volem donar solució a aquest procedimen­t, s’arrossega des de fa anys”, va afegir. La proposta encara “no està tancada” i hi ha la voluntat de continuar dialogant.

Ahir els ministeris per a la Transició Ecològica i de Transports van convocar una reunió de la comissió de seguiment de la declaració d’impacte ambiental de l’aeroport del Prat per repassar les actuacions necessàrie­s per acatar les exigències de la UE; per exemple, l’obligació que Aena renaturali­tzi tres pàrquings en un corredor biològic a Can Sabadell (Viladecans) que va ser asfaltat. Joan Herrera, representa­nt del Prat en la reunió, va declarar: “La clau no és l’ampliació de les ZEPA, sinó la bona gestió d’aquest espai natural, que el Govern doti de recursos econòmics el consorci de protecció del Delta i millorar la qualitat de les aigües de la Ricarda, salinitzad­a i sense les aportacion­s de l’aqüífer establerte­s. Un 60% dels objectius sobre protecció d’espècies no s’han complert”. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain