La Vanguardia (Català-1ª edició)

Robada documentac­ió confidenci­al de Vandellòs

Un inspector del Consell de Seguretat Nuclear va deixar en un cotxe l’ordinador i documents reservats

-

L’inspector va afegir que en aquella mateixa motxilla hi guardava documentac­ió en paper relacionad­a amb la seguretat de la central nuclear de Vandellòs II, i també abundants dades d’alts càrrecs i polítics.

La víctima havia anat a Tarragona aquesta setmana mobilitzat per al simulacre anual d’emergència a Vandellòs II, que es va fer dijous. Es tracta d’un simulacre que s’organitza cada any per provar els requerimen­ts del Pla d’Emergència Interior (PEI) de la nuclear, amb la participac­ió de l’Organitzac­ió de Resposta davant Emergèncie­s del CSN.

En aquest simulacre es va posar en concret a prova la segure

El lladre va trencar el vidre del vehicle i se’n va emportar una motxilla amb papers i el portàtil

tat de la central en dues situacions límit: un hipotètic incendi, amb increment de la radiació a l’interior, i l’entrada a la central d’un grup armat. Es va comprovar i avaluar la capacitat de resposta de Vandellòs II.

Tots els detalls que envolten la seguretat de les centrals nuclears es tracten sempre amb enorme cautela, de manera confidenci­al, per la gran transcendè­ncia que tindria un accident nuclear amb emissions de radiació a l’exterior.

La unitat d’investigac­ió dels Mossos de Reus s’ha fet càrrec de la investigac­ió. Es descarta, a priori, que el robatori estigui relacionat amb el contingut de l’ordinador i la documentac­ió que l’inspector nuclear portava a la motxilla. Es tractaria, segons els policies, d’un robatori amb força en un vehicle d’on, per casualitat, l’autor o els autors es van emportar material reservat. ●

 ?? MARC ARIAS / ARXIU ?? La central nuclear de Vandellòs II
MARC ARIAS / ARXIU La central nuclear de Vandellòs II

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain